AcasăSPORTHandbalistele tricolore merg in vara la Rio, la Olimpiada!

Handbalistele tricolore merg in vara la Rio, la Olimpiada!

Dupa reusita spectaculoasa din meciul cu Danemarca, de vineri seara, in care au aratat ca sunt intr-o forma de zile mari, deunazi tricolorele au trecut de selectionata Uruguayului, asigurandu-si, matematic, calificarea la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice de vara, cea de la Rio.

Handbalistele din Romania au invins, seara trecuta, nationala statului Uruguay cu 36-19, dupa ce trecusera de daneze cu 32-25. Desi mai au un meci in fata, cel din aceasta seara, cu Muntenegru, romancele antrenate de Tomas Ryde au scapat de emotii dupa incheierea disputei contra uruguayencelor, dar si dupa ce au aflat ca muntenegrencele au trecut, la randul lor, de daneze, ceea ce inseamna ca nimeni nu le mai sta in cale cand vine vorba despre prezenta lor la olimpiada de vara din august acest an.

Reusita nationalei feminie de handbal a adus mare bucurie in randul suporterilor autohtoni care le-au urmarit meciurile cu sufletul la gura meciurile din turneul preolimpic. Insusi ministrul Tineretului si Sportului le-a felicitat, seara trecuta, pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. „Ieri (vineri-n.r) am felicitat nationala feminina de handbal pentru victoria cu Danemarca, azi (sambata-n.r) le felicit pe fete pentru calificarea la Jocurile Olimpice! Eram sigura ca si-au asigurat biletele pentru Rio dupa jocul incantator din prima zi a turneului preolimpic de la Aarhus, dar abia astazi calificarea a fost asigurata matematic!”, a transmis Elisabeta Lipa, prin intermediul contului sau de Facebook.

Sursa foto: facebook.com/ElisabetaLipaOfficial

author avatar
Cristina Stefan
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger