AcasăSPORTHalep salveaza onoarea Romaniei la Shenzhen, dar e in pericol sa rateze...

Halep salveaza onoarea Romaniei la Shenzhen, dar e in pericol sa rateze turneul de la Bucuresti

Simona Halep, cea mai buna jucatoare de tenis din Romania, a inceput sezonul cu dreptul.

Constanteanca, locul 3 mondial, a debutat cu o victorie chinuita la turneul de 500.000 de dolari de la Shenzhen (China). Simona a revenit de la 0-1 la seturi pentru a se impune, cu 4-6, 6-4, 6-3, impotriva nemtoaicei Annika Beck.

Victoria ii asigura Simonei 4.928 de dolari, 30 de puncte WTA, dar si un plus de moral, in conditiile in care Annika Beck se impusese in ultimul meci direct.

Pentru Simona urmeaza un meci ce pare mai accesibil, ea urmand sa dea piept cu rusoaica Natalia Vikhlyanteva. Aceasta a ajuns pe tabloul principal al turneului de la Shenzhen doar gratie unui wildcard si s-a calificat in optimi dupa 2-6, 6-3, 6-3 cu nemtoaica Anna Lena Friedsam.

Simona Halep este singura jucatoare din Romania calificata in turul al doilea al turneului de la Shenzhen, desi tara noastra a avut nu mai putin de patru jucatoare la startul competitiei.

Alexandra Dulgheru (5-7, 7-5, 1-6 cu Saisai Zheng), Monica Niculescu (1-6, 5-7 cu Polona Hercog) si Irina Begu (7-6, 4-6, 1-6 cu Katerina Siniakova) au fost eliminate inca din primul tur, desi ultimele doua erau cotate drept favorite.

In alta ordine de idei, Simona Halep are sanse minime sa-si apere titlul cucerit anul trecut la Bucuresti din cauza programului incarcat si a restrictiilor impuse de WTA. Aflata pe locul 3 mondial la sfarsitul sezonului trecut, Simona trebuie sa participe anul acesta la un anumit tip de turnee, regula ce ar putea sa o impiedice sa joace la Bucuresti.

author avatar
Cristi Ionita
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger