AcasăSPORTHalep, peste Sarapova pana pe 8 martie!

Halep, peste Sarapova pana pe 8 martie!

N-a rupt norii la Dubai, unde a fost eliminata inca din primul tur, insa, fiindca n-avea puncte de aparat si gratie celorlalte rezultate din turneu, Simona Halep a urcat pe pozitia a 7-a in clasamentul WTA.

Simona Halep tinteste, acum, pozitia Mariei Sarapova (foto)
Simona Halep

Clasamentul mondial feminin dat publicitatii astazi adduce pentru prima data din 1997 incoace, de la Irina Sparlea, o romanca pe locul 7. Este vorba de Simona Halep, jucatoarea noastra a momentului in sportul alb. Constanteanca a profitat de rezultatele adversarelor in turneul de la Dubai, in principal de infrangerile Petrei Kvitova (eliminata de Carla Suarez Navarro, a cazut pe 9 WTA), Sarei Errani (trimisa acasa chiar de Sorana Cirstea) si mai ales ales a Jelenei Jankovici, scoasa din competitie de Serena Williams. In prezent, obiectivul Simonei s-a schimbat, iar el este depasirea Mariei Sarapova, a 5-a jucatoare a lumii, pana pe 8 martie, cand se incheie circuitul american, cu turneele de la Miami, respectiv Indian Wells! Spre deosebire de rusoaica, invingatoare la Indian Wells si finalista la Miami – deci, obligata sa apere 1700 de puncte! -, Halep nu are de aparat decat un tur doi, respectiv un tur 3 la aceste turnee; in prezent, diferenta de puncte dintre Maria Sarapova (locul 5 WTA) si Simona Halep (locul 7 WTA) este de 771 de puncte!

Totusi, cel mai aproape de „cucerit” este locul 6, ocupat de nemtoaica Angelique Kerber. Doar 55 de puncte o despart pe Simona de aceasta pozitie. Jucatoarea din Germania, invinsa de Halep la Doha, cu doua saptamani in urma, trebuie sa-si apere semifinala la Indian Wells disputata anul trecut!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger