AcasăSPORTHalep, monopol pe locul 1

Halep, monopol pe locul 1

Cu fiecare turneu incheiat e tot mai clar ca Simona Halep domina circuitul WTA cu autoritate. O face poate nu la fel ca Serena Williams, insa cele 42 de saptamani consecutive petrecute in fruntea clasamentului sunt o carte de vizita suficient de puternica pentru jucatoarea nascuta in Constanta.

Weekendul recent incheiat, Halep a disputat a doua finala consecutiva. Spre deosebire de Montreal, la Cincinnati n-a mai fost cu noroc, Simona pierzand in trei seturi (6-2, 6-7, 2-6) cu olandeza Kiki Bertens. In pofida infrangerii, romanca nu doar ca si-a pastrat locul in clasament, dar a mai pus ceva puncte intre ea si principala urmaritoare. Astfel, Halep are acum 8061 de puncte, in timp ce daneza Caroline Wozniacki abia a ajuns la 5975 de puncte. Indiferent de ce va face in continuare, machidoanca nu poate cobori pe 2, urmand a ramane liderul WTA cel putin pana dupa incheierea ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open.

In afara Simonei Halep, Romania mai are patru jucatoare in Top 100 WTA. Mihaela Buzarnescu se mentine pe locul 20, Sorana Cirstea a ajuns pe 52, iar Irina Begu pe 58. Urmeaza Monica Niculescu, ocupanta locului 61, si Ana Bogdan, clasata pe 74.

Fara pauza inainte de US Open

Pentru Simona Halep nu urmeaza nicio perioada de odihna inaintea US Open. Romanca va juca saptamana aceasta la New Haven, turneu la care este cap de serie numarul 1 si are asigurat accesul direct in turul secund, acolo unde o va intalni pe invingatoarea meciului Ana Bogdan – Camila Giorgi.

author avatar
Andrei Coman
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger