AcasăSPORTHalep, in semifinale la Roland Garros. A intors soarta meciului si a...

Halep, in semifinale la Roland Garros. A intors soarta meciului si a castigat infruntarea cu Svitolina

Simona Halep a facut senzatie in sferturi, la Roland Garros, invingand-o pe Elina Svitolina. Si nu oricum, ci dupa ce a intors, practic, soarta infruntarii, astfel ca romanca isi continua parcursul la Paris.

Dupa meciul pierdut in urma cu doar cateva zile, in finala de la Roma, Simona a intrat pe teren hotarata sa-si ia revansa in fata Elinei Svitolina (22 ani). Si a reusit sa faca acest lucru, miercuri dupa-amiaza, la finele unui meci de infarct, decis in trei seturi – Svitolina -Halep: 6-3, 6-7, 0-6.

Considerata a treia favorita la castigarea trofeului, romanca n-a avut deloc o misiune usoara, inceputul de meci nefiindu-i tocmai favorabil, de vreme ce s-a ajuns ca tabela sa arata 5-0, pana ca Simona sa obtina trei puncte consecutiv, aducand scorul la 5-3. Ucraineanca si-a castigat apoi serviciul, incheind primul set: 6-3.

Setul secund a inceput cu Halep la serviciu si un prim game intens disputat, inainte ca adversara romancei sa si-l adjudece. Svitolina a condus la un moment dat cu 3-1, iar apoi a facut break, marindu-si avantajul pe tabela, la 4-1. Sportiva aflata pe locul 6 mondial a servit castigand un nou punct, sporindu-si avantajul la 5-1 si apropiindu-se tot mai mult de semifinalele turneului. Simona n-a cedat, insa, lupta si a reusit sa puncteze de doua ori la rand, pe propriul serviciu si apoi sa faca break, tabela aratand 5-3 pentru Svitolina, inainte ca Halep sa serveasca si sa reduca si mai mult avantajul adversarei sale, pana la 5-4. Romanca a parut decisa sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a ramane in joc, astfel ca a egalat situatia la 5 si apoi a castigat si urmatorul game. Cand scorul a ajuns la 6-6, situatia s-a decis la tie-break. Mai precis, Halep si-a mentinut sansele de a ajunge in semifinala, dupa ce a castigat, 8-6, tie-break-ul, ducand infruntarea in setul trei.

Simona a aratat o revenire spectaculoasa si punctat de cinci ori la rand – la fel cum a facuse adversara sa, in debutul meciului, doar ca de aceasta data reusita romancei a avut si mai multa greutate, de vreme ce a decis, practic, soarta infruntarii. Fara sa-i dea ucrainnencei sansa sa castige nici macar un game, Halep a servit pentru meci si a castigat partida, obtinand tichetul pentru semifinala de la Roland Garros 2017.

author avatar
Cristina Stefan
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger