AcasăSPORTHalep, epuizata psihic

Halep, epuizata psihic

Simona Halep nu-si doreste altceva decat o vacanta

Eliminarea de la Openul Chinei i-a prins binei Simonei Halep, care afirma ca ultimele turnee au epuizat-o mai degraba din punct de vedere psihic decat fizic.

Simona Halep nu-si doreste altceva decat o vacanta

Obosita dupa ce a facut un adevarat maraton SUA – Europa – Asia in 40 de zile, Simona Halep cauta sa se refaca si mental in aceasta pauza de doua saptamani, pana la startul Turneului Campioanelor. La Beijing, romanca a facut act de prezenta, alegand sa nu riste o accidentare mai grava la piciorul stang. Astfel, in meciul cu Lara Aruabarrena (turul 1), Simona a spus „stop” imediat ce a simtit primele dureri. „Am dureri mari la tendonul lui Ahlie si situatia se inrautateste. Am crezut ca sunt mai bine si ca pot juca, dar nu e asa. Nu vreau sa fortez. E o accidentare grava si e periculos sa joc in aceste conditii. Sper sa pot evolua in Singapore, la Turneul Campioanelor, mai ales ca a fost obiectivul meu sa ajung acolo. In acest moment, cu siguranta, am nevoie de tratament si de o pauza”, afirma Halep dupa retragerea de la Openul Chinei.
La scurt timp, a doua jucatoare a lumii recunostea faptul ca si oboseala psihica si-a spus cuvantul. Epuizata mental, Simona Halep isi doreste mai presus de orice o binemeritata vacanta, la care nu conteneste sa se gandeasca zilnic, dupa cum singura declara: „
Imi este foarte greu. In fiecare zi ma gandesc la vacanta. Abia astept, dar acum trebuie sa fiu concentrata si sa ma refac pentru Turneul Campioanelor”. In 2015, Halep a jucat 63 de partide, castigand 48 dintre ele.

A riscat la Beijing pentru 300.000 de dolari

Cum Simona acuza dureri inca din timpul turneului de la Wuhan, pe multa lume a surprins alegerea ei de a participa la Openul Chinei, unde a si abandonat in primul tur. Motivatia a fost una de ordin financiar: conform regulamentului WTA, jucatoarele din Top 10 primesc bonusuri consistente daca participa la toate cele patru turnee Premier Mandatory (Madrid, Indian Wells, Miami si Beijing) si la patru din cele cinci turnee Premier 5 (Dubai, Roma, Cincinnati, Toronto si Wuhan).
Ca sa primeasca bonusul de 300.000 de dolari, Halep trebuia macar sa intre pe teren la Beijing, lucru pe care l-a si facut, de altfel.

El e noul sef al Simonei!

Directorul turneului de la Indian Wells, Steve Simon, a fost numit presedinte al Asociatiei Jucatoarelor Profesioniste de Tenis (WTA), dupa ce Stacey Allaster s-a retras din motive personale. Simon patrona turneul de la Indian Wells din anul 2004 si a reusit sa faca din aceasta competitie cel mai mare eveniment din tenisul feminin dupa cele patru turnee de Mare Slem. „Sunt onorat si incantat pentru aceasta oportunitate ivita. Ma voi concentra sa construiesc pe platforma solida a predecesorilor mei, Stacey Allaster si Larry Scott, cu un singur scop, de a crea excelenta si de a produce o experienta premium pentru fani”, a declarat americanul, noul sef al tenisului feminin.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger