AcasăRecomandariHalep, abandon la Sydney din cauza unei gastroenterite

Halep, abandon la Sydney din cauza unei gastroenterite

Victoriile aduc victorii, insa nu si in cazul Simonei Halep, care dupa succesul de la Shenzen (China) a abandonat fix inaintea debutului la Sydney, in Australia.

Prin abandonul la Sydney, Simona Halep a ratat sansa sa se apropie de Maria Sarapova (locul 2 WTA)

Chiar daca era cap de serie numarul 1, romanca nu si-a putut onora statutul de favorita si a declarat forfait inaintea meciului cu Karolina Pliskova (Cehia). Motivul il reprezinta o infectie gastrointestinala, aceeasi pentru care s-a facut un intreg caz in Spania saptamana trecuta, cand Lionel Messi a refuzat sa vina la un antrenament, motivand ca-l doare burta. „Cand un sportiv n-are chef sa joace sau sa se pregateasca, spune ca are gastroenterita, desi asta trece cu o mica pastila. E scuza perfecta”, a reactionat Xavi, probabil cel mai profesionist fotbalist din lume in activitate. La Sydney, in fazele superioare, Halep ar fi putut da peste Caroline Wozniacki sau Petra Kvitova, cele mai puternice adversare din turneu.
Ca dovada ca nu este nimic grav in cazul ei, Simona Halep si-a anuntat fanii ca va fi apta din punct de vedere fizic sa joace la Australian Open, saptamana viitoare, primul Grand Slam al anului: „In timpul turneului din China am contactat acest virus stomacal. Nu m-am pregatit trei zile si doar am asteptat sa vad cum ma recuperez. Din pacate, nu ma simt la capacitate maxima si din aceasta cauza am decis sa ma retrag. Cu problemele la stomac nu stii niciodata, dar sper sa ma refac in doua, trei zile si sa pot sa ma pregatesc pentru Australian Open. Sunt mult mai increzatoare acum fata de anul trecut. Am avut un start bun de sezon. Am castigat la Shenzhen si am jucat mai bine de la meci la meci. Nu este o presiune mai mare pe mine, dar trebuie sa cred ca pot face mai mult decat sfertul de finala de anul trecut”.

In locul Simonei, americanca Gibbs a luat un 6-0, 6-0

Abandonul Simonei Halep nu le-a dat definitiv planurile peste cap organizatorilor. Din pamant, din piatra seaca au scos-o pe Nicole Gibbs, care a intrat pe teren impotriva Karolinei Pliskova. Americanca n-a rezistat decat 38 de minute, incasand un halucinant 6-0, 6-0.

Americanii o ironizeaza: „Este regina turneelor medii”

Apropierea primului Grand Slam pe 2015 face din Australia tinta specialistilor din tenis. Americanii de la Bleacher Report (foto) au luat la analizat favoritele de pe tabloul feminin, iar concluzia trasa in cazul Simonei Halep a fost ca romanca este obligata in acest an sa faca pasul spre marea performanta si sa lase deoparte bucuria dupa victoriile din turnee gen Shenzen: „Halep a castigat inca un turneu de importanta medie, la Shenzhen, in China, ceea ce incepe sa devina cartea ei de vizita. Sigur, nu este nimic rau in a fi «regina turneelor medii», dar probabil ca si ea isi doreste mai mult. Sa vedem ce poate, fiindca la Australian Open vor fi cel putin patru jucatoare care au sanse reale sa castige competitia”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger