AcasăSPORTHalep a razbunat jumatate din tenisul mondial

Halep a razbunat jumatate din tenisul mondial

epa04313900 Simona Halep of Romania celebrates after winning the BRD Bucharest Open tennis tournament in Bucharest, Romania, 13 July 2014. Halep defeated Roberta Vinci of Italy in the final with 6-1, 6-3. EPA/MIHAI BARBU

Simona Halep, cap de serie numarul 2 si locul 2 mondial, s-a calificat in sferturile de finala ale turneului WTA Premier Mandatory de la Beijing (China), dupa ce a invins-o, in premiera, pe Maria Sarapova, numarul 104 mondial, scor 6-2, 6-2. O victorie exceptionala care a razbunat o gramada de alte jucatoare.

Pentru comentatori, Simona Halep este un cosmar. Cand te astepti sa castige la pas, ea pierde uluitor. Acum, insa, i-a lasat masca pe toti.

Fata noastra

Cand tocmai ti-ai pierdut increderea in ea, revine senzational si mi ti le bate pe adversare de le scoate tenisul din cap. Asta este felul ei, greu de priceput, greu de analizat si  mai greu de inghitit. De aceea, firesc, ea este maximum laudata cand invinge, pentru ca e a noastra, deci avem si noi un “ce” drept contributie la succesul ei. Dar, tot pentru ca suntem romani, viceversa, cand pierde, vina ii apartine in totalitate. Asa suntem noi, asa sunt si comentatorii nostri, aia e. De data aceasta, insa, putem striga in gura mare: Halep, jos palaria!. “A noastra” a batut-o pe rusoaica cea mai cunoscuta din lume, si asta in numai doua seturi. Practic, Simona a umilit-o grav pe Sarapova.

Razbunarea cea mai dulce

De fapt, marea victorie a Simonei, dupa sapte meciuri castigate de rusoaica, mai reprezinta ceva. Racheta si loviturile Simonei au razbunat cel putin jumatate din jucatoarele de tenis care s-au intalint cu Sarapova pe teren. De ce? Pentru ca rusoaica, cu declaratiile ei de o aroganta total nejustificata, nu a iertat nici o adversara. Limba ei cea ascutita are calificative nemagulitoare pentru toata lumea si nimeni nu are prajina atat de lunga pentru a-i ajunge la nas. Asadar, un pic de umilinta nu strica nimanui. O lectie din care ar avea de invatat cum ca nimeni nu e rege in tara lui, si ca picoarele lungi nu sunt de ajuns ca sa faci istorie. Culmea, dupa ce i-a tras-o Simona de nu s-a vazut, Sarapova a recunoscut ca a avut un adversar teribil. Ca sa vezi, ne-am fi asteptat sa mai bage o aroganta specifica…

Laudati-o, ca merita!

Presa internationala elogiaza prima victorie obtinuta de Simona Halep in fata Mariei Sarapova. „Nemiloasa Halep o elimina pe Sarapova”, titreaza marile publicatii, in timp ce L’Equipe remarca faptul ca romanca a controlat intreaga partida. „Maria Sarapova a avut probleme toata saptamana cu serviciul sau si a avut un start de cosmar, inainte sa egaleze la 1-1 in primul set. Halep nu a mai reusit pana acum sa o bata pe castigatoarea a sase titluri de Grand Slam, insa a preluat cu usurinta controlul meciului, in ciuda sustinerii pe care Sarapova a avut-o din partea publicului. Halep si-a aratat superioritatea in al doilea set, dupa ce a reusit sa faca break destul de devreme”, scrie The Field. „Halep s-a razbunat pentru infrangerea suferita in primul tur de la US Open in fata Sharapovei si a obtinut o victorie istorica”, scrie si BBC News. „Sarapova a comis 39 de erori nefortate si a jucat haotic”, mai observa jurnalistii britanici.

author avatar
Catalin Dumitrescu
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger