AcasăRecomandariHalep a jumulit Pennetta la Turneul Campioanelor

Halep a jumulit Pennetta la Turneul Campioanelor

Debut in forta pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor, competitia rezervata celor mai bune opt jucatoare de tenis din lume.

 

Forta Simonei Halep a izbit-o in plin pe Flavia Pennetta

La intrecerea din Singapore, romanca pare a se simti ca pestele in apa. Si-n 2014 a facut un turneu senzational, dar anul acesta sunt sanse de mai bine. Iar asta nu poate insemna decat cucerirea trofeului!

Pennetta

Pentru inceput, Simona Halep si-a luat revansa in fata Flaviei Pennetta, cea care ii bara drumul spre finala la US Open. Cu un 6-0, 6-3, in ceva mai mult de o ora, a doua jucatoare a lumii nu doar ca s-a razbunat, dar le-a aratat si rivalelor in ce forma este si de ce-i capabila atunci cand accidentarile nu mai sunt o problema. Tocmai asta s-a vazut si cand cele doua au pasit pe hard-ul de la „Singapore Indoor Stadium”, fiecare cu o alta atitudine. Pe chipul Simonei se vedea concentare si determinare, in timp ce Flavia afisa o mina relaxata si partial deconectata (este ultimul ei turneu din cariera).
Simpla prezenta pe teren la cele trei meciuri din faza grupelor este recompensata cu 151.000 de dolari si 210 puncte WTA. Cum fiecare victorie mai aduce cate 153.000 de dolari (si 160 de puncte WTA), inseamna ca Simona Halep si-a asigurat dupa prima zi la Turneul Campioanelor un cec de 304.000 dolari si 370 de puncte WTA!

A luat la tinta liniile laterale ale terenului

Ca strategie de joc, Halep si-a fixat a avut o singura tinta: sa „bombardeze” liniile laterale ale terenului, dovada ca, in primul set, peste 85% din loviturile ei au vizat acele zone. In fata unei asemenea tactici, Pennetta s-a vazut nevoita sa alerge dintr-o parte in alta a liniei de fund si sa loveasca din pozitii incomode, din exteriorul terenului. Concluzia setului 1? Un 6-0 scurt, in mai putin de jumatate de ceas. Chiar daca in setul 2 si-a diversificat jocul, italianca n-a putut bloca toate mingile trimise de Simona, finalul fiind cel firesc: 6-3 pentru romanca.
In a doua partida din Grupa Rosie, Maria Sarapova – locul 3 WTA si poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA.

„Am jucat agresiv si inteligent”

Adepta unui tenis jucat in forta, Simona Halep recunoaste ca asta a fost cartea castigatoare in meciul cu Flavia Pennetta: „Am jucat agresiv, am jucat rapid si inteligent. Stiam ca partidele cu Flavia sunt grele, ne-am intalnit si in semifinale la US Open, si de aceea am ales tactica asta”. Despre prezenta ei la Turneul Campioanelor, pentru a doua oara consecutiv, romanca afirma ca ii place sa joace in Singapore: „Noua, jucatoarelor de tenis, ne place foarte mult la acest turneu, iar eu am venit cu incredere. Vreau sa joc cel mai bun tenis al meu si va multumesc tuturor ca veniti in tribune si ne incurajati”.

Gazzetta dello Sport, la picioarele Simonei

Si presa italiana a fost impresionata de jocul Simonei Halep. Iata cum a vazut meciul corespondentul Gazzettei dello Sport in Singapore: „Pennetta nu a avut nicio sansa. Simona s-a impus fara drept de apel, cu un 6-0 categoric in primul set. Flavia a incercat sa revina in setul doi, dar a cedat mental si in final s-a predat in fata romancei”. Si „ubitennis.com” a laudat-o pe Halep: „Meciul asta a fost o cu totul alta poveste decat cel de la US Open. Romanca, sigura pe ea, in timp ce Flavia a fost nervoasa si nu a avut nicio sansa. O regina a cazut, traiasca regina!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger