AcasăRecomandariHalep a inceput Turneul Campioanelor cu un 6-0 si l-a terminat cu...

Halep a inceput Turneul Campioanelor cu un 6-0 si l-a terminat cu un 1-6: a venit prima, a plecat prima!

Consecventa in ceea ce face, Simona Halep nu s-a dezmintit nici la Turneul Campioanelor. Prima sosita in Singapore, prima plecata din Singapore! In fata Mariei Sarapova nu a avut nicio sansa, iar cu Agnieszka Radwanska doar a imbogatit cativa pariori inspirati.

In absenta Serenei Williams, romanca a fost creditata cu prima sansa la castigarea trofeului, mai ales ca o alta pretendenta la coroana – Maria Sarapova – nu a mai jucat tenis din iulie (Wimbledon, ultimul turneu pentru rusoaica). Ca o mare favorita, constanteanca a fost prima jucatoare ajunsa in Singapore, cu o saptamana inainte de startul intrecerii. „Sa se acomodeze cu terenul, cu fusul orar” etc etc, cam asa au sunat explicatiile apropiatilor. Debutul la Turneul Campioanelor a fost absolut incantator: 6-0, 6-3 cu Flavia Pennetta, nimeni alta decat detinatoarea titlului la US Open! A urmat infrangerea la Sarapova (4-6, 4-6 – s-a dovedit ca n-a fost un „accident”) si decisivul de joi cu „Aga”.
Poloneza nu mai tinea nici ea minte cand o batuse ultima data pe Simona. Cum si presa de la Varsovia o credita cu prima sansa pe Halep, nu-i de mirare ca prezenta constantencei in semifinalele Turneului Campioanelor era data ca sigura. Ce s-a intamplat, insa, tine de un prost film SF, al carui regizor va fi aflat mult prea tarziu: Halep a condus cu 3-1, dupa care a avut 8 mingi de break, basca un 5-1 in tiebreak… si tot a pierdut primul set!!! „Sunt socata, eu nu credeam ca e posibil asa ceva”, a reactionat Martina Navratilova in timpul meciului, pe care l-a comentat la televiziunea BT Sports. Setul 2 nici n-a avut istoric, Radwanska si l-a adjudecat la pas, 6-1 ca de antrenament cu public.

„Vreau in vacanta, m-am saturat de tenis”

Ca o fetita rasfatata, care s-a plictisit de colectia de papusi Barbie, cam asa a vorbit Simona Halep la conferinta de presa. De unde acum o saptamana era in cea mai buna forma si pregatita sa atace finala la Turneul Campioanelor, Simona a obosit in numai sapte zile si afirma ca s-a saturat sa joace tenis: „Am fost terminata, obosita, nu mai aveam energie. Dupa primul set, am stat si mi-am spus ca s-a terminat. Da, antrenorul mi-a spus multe lucruri, dar eu nu le puteam auzi, eram terminata si foarte nervoasa. Acum vreau doar vacanta. Nu vreau sa ma mai gandesc la tenis”.
La randul ei, Agnieszka Radwanska a subliniat importanta castigarii primului set: „Cheia meciului a fost primul set. Am gresit in debut, dar pe urma am reusit sa revin in avantaj si sa castig la tiebreak. Am reusit cateva lovituri foarte bune si ma bucur ca tenisul meu este indragit de fani”.

Termina 2015 pe locul 2

In pofida eliminarii premature de la Turneul Campioanelor, Simona Halep va incheia 2015 pe locul 2 WTA, cea mai buna clasare la final de an din cariera. Singura jucatoare care ar fi putut sa o intreaca era Garbine Muguruza, cu conditia ca aceasta sa castige turneul cu maximum de victorii, iar romanca sa piarda toate cele trei meciuri din grupe. Victoria obtinuta in partida cu Flavia Pennetta i-a garantat Simonei Halep locul 2, cu 6.060 de puncte.

304.000 de dolari pentru o singura victorie

Sportiv, Turneul Campioanelor a fost un dezastru total pentru Simona Halep. Financiar, insa, lucrurile au stat chiar foarte bine daca tinem cont de rezultatele romancei. A doua jucatoare a lumii paraseste Singapore cu un cec in valoare de 304.000 dolari (conform grilei de premiere anuntata de organizatori), ceea ce ii ridica veniturile totale pe 2015 la 3.918.127 de dolari.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger