Haiducul cu cimpoi

Scotianul Craig Thomson, arbitrul care ne-a mancat zilele

Cand tocmai uitasem de haiducii din povestile bunicii, care sedeau ascunsi prin paduri, si atunci cand miroseau vreo prada sareau la ea, ii rupeau jugularele, luau ce era de luat de prin tescherea sau buzunare si se faceau nevazuti, iata ca un arbitru venit din tara zgarcitilor sa conduca jocul dintre Romania si Olanda mi-a readus in minte odioasele fapturi, dovedind a fi din aceeasi stirpe cu ele.

Scotianul Craig Thomson, arbitrul care ne-a mancat zilele

Acest individ cu fata de cal, purtand ca pavaza ecusonul FIFA, a zdrobit nazuintele romanasilor cu ajutorul cimpoiului aflat in dotare, in care a suflat doar atunci cand trebuia sa-i casapeasca pe tricolori si sa-i ajute pe producatorii de lalele. Se vede treaba ca acest haiduc modern, pe numele sau, Craig Thomson, din motive lesne de inteles, in loc sa-i obladuiasca pe cei saraci, a inversat gestul darniciei si i-a ajutat pe ai bogati, acordandu-le o lovitura de la 11 metri pentru o cadere in careu a unui olandez smecher.

Mai apoi, cimpoierul ne-a vitregit de un fault in careu comis asupra lui Adrian Popa de un alt vanzator de lalele. Dar nu numai atat, ci si acordarea ultimului gol pentru olandezi, marcat din ofsaid, vine sa demonstreze cat de preocupat a fost haiducul scotian de a ne casapi si de a-i inzestra pe oaspeti cu un rezultat cat mai concludent. Daca mai punem la socoteala ca Thomson asta a fluierat in favoarea elevilor lui Van Gaal toate contactele fizice intre jucatori si i-a stopat, prin lovituri libere inventate, in cateva randuri pe fotbalistii nostri ajunsi mai aproape de poarta lui Stekelenburg, este de inteles de ce Olanda ne-a invins cu umilitorul scor de 4-1. Ma uitam la el cum, la sfarsitul partidei, ranjea fasolea la jucatorii nostri ca Marita in piata, de parca fusese trup si suflet cu ei, si nu-i hacuise cu sange rece! Oare FIFA si UEFA n-au nimic de facut in asemenea furtisaguri grosolane? E bine, domnule Blatter, e corect, domnule Platini? Pai, nu e bine. Trecand acum la prestatia echipei noastre, trebuie sa spunem ca ea a fost modesta. I-a lipsit, in primul rand, daruirea pe care ne-a aratat-o in jocul cu reprezentativa Turciei. Cu Olanda, baietii nostri parca bausera ceai de mac; lenti, pase gresite, dueluri pierdute. Cat despre primele doua goluri primite, se poate spune ca nici la jocurile echipelor din Falastoaca si Vascautii din deal nu ai ocazia sa vezi asa ceva! Sa primesti gol cu capul de la 18 metri se poate doar daca portarul a fost trimis de antrenor dupa tigari si poarta a ramas in grija gugustucilor! La al doilea, brunetelul olandez Indi se afla in gura portii singur singurel, de parca il abandonase careva in mijlocul unui pustiu!

In mod cert, echipa Olandei este mai buna decat a noastra, dar daca elevii lui Piturca n-ar fi intrat in teren tremurandu-le chilotii si ar fi jucat ca la Istanbul, rezultatul ar fi fost in mod sigur altul. Si-ar mai fi ceva: ghinionul, bata-l vina! Spun asta fiindca, daca buclucasa trimisa magistral de Torje in bara in primele minute intra in poarta oaspetilor si o porneam cu 1-0, nu stiu pe unde naiba si-ar fi ascuns cimpoiul arbitrul scotian. Dar, din pacate, lucrurile au stat altfel!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger