AcasăSPORTGuardiola a pierdut meciul cu Real Madrid!

Guardiola a pierdut meciul cu Real Madrid!

Guardiola si staff-ul sau, impietriti in fata prestatiei Realului din "El Clasico"

A fost victoria lui Jose Mourinho sau esecul tacticii alese de Pep Guardiola? Presa spaniola s-a ferit de raspunsuri categorice, dar toti jurnalistii au cazut de acord ca derby-ul de sambata seara ar fi aratat cu totul altfel daca antrenorul gazdelor alcatuia un „11” diferit.

Guardiola si staff-ul sau, impietriti in fata prestatiei Realului din "El Clasico"

Stupoare printre cei aproape 100.000 de spectatori prezenti pe „Camp Nou” la startul partidei cu Real: Pep a mizat pe o linie de mijloc cu Thiago Alcantara titular, iar in ofensiva, Tello avea in sarcina toata banda stanga.

Marca l-a vazut pe CR 7 omul meciului cu Barcelona

Sistemului catalan 3-3-1-3 i s-a opus un 4-2-3-1 clasic, de la care Jose Mourinho nu a vrut sa abdice nici macar atunci cand a jucar pe terenul campioanei lumii.

Cotidianul AS a scris ca Real este noua campioana a Spaniei

Culmea, banca de rezerve a gazdelor era mult mai impresionanta decat „11-le” de start; langa portarul Pinto stateau Pique (trei Ligi ale Campionilor), Fabregas (laureat in Anglia, zeci de meciuri cruciale in CV), Pedro (calaul Realului sezoane la rand) si Alexis Sanchez (al doilea golgeter al echipei, dupa Messi). Improvizatiile lui Guardiola au esuat pe rand, prima data la golul lui Khedira, iar mai apoi la reusita vedetei Cristiano Ronaldo. Cu patru etape inainte de final, Real Madrid are 88 de puncte, sapte in plus fata de Barcelona, ocupanta locului secund in clasament.

S-a enervat Xavi!

Experimentele lui Pep Guardiola l-au scos din sarite pe Xavi, primul jucator sacrificat (minutul 63). Dupa ce a fost inlocuit de Alexis, Xavi si-a ales un loc mai retras pe banca de rezerve, iar la un moment dat a avut o iesire nervoasa, aruncand pe jos cu furie bandajele folosite in timpul partidei. Si Pique a trecut prin clipe neplacute, fiind pus de Guardiola sa se incalzeasca minute bune, pentru ca, intr-un final, pe teren vada meciul tot de pe banca! „Deja exista un cas Pique, staff-ul Barcelonei nu mai poate nega acest lucru”, a scris, ieri, „El Mundo Deportivo”.

Cruyff si-a luat mana protectoare de pe Guardiola

Antrenorul Barcelonei pare a fi pierdut sprijinul mentorului Johan Cruyff. Ieri, presa catalana a scris ca Pep este singur in fata criticilor, olandezul fiind ocupat cu numirea lui John Van’t Schip la conducerea tehnica a formatiei Chivas Guadalajara (noul proiect la care s-a angrenat marele Cruyff). La conferinta de presa, Guardiola s-a recunoscut invins: „Felicit Madridul pentru castigarea campionatului. Tocmai s-a facut transferul de putere in fotbalul din Spania”.

Tactica falimentara: zero suturi pe poarta in 45 de minute

Pentru prima data dupa multi ani, dominarea Realului in prima repriza a „El Clasico” a fost atat de clara, incat cifrele statistice uluiesc prin verdictul pus: 0-1 pe tabela de marcaj, niciun sut tras pe poarta de Barcelona (4 in dreptul madrilenilor), zero cornere pentru catalani (trei la trupa lui Mourinho).

Mourinho sta la Madrid inca doi ani

Contractele ambilor antrenori expira in aceasta vara, insa Jose Mourinho este, deja, o certitudine pentru Real si din sezonul viitor. Portughezul si-a prelungit angajamentul (noua intelegere expira in 2014) chiar in ziua deplasarii la Barcelona, oferind, astfel, liniste echipei inaintea finalului de sezon. De partea cealalta, Pep Guardiola continua sa fie misterios si evita sa anunte daca va ramane si din toamna la conducerea team-ului „blau-grana”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger