AcasăSPORTGrand Prix-ul Bahrainului, sub semnul terorii

Grand Prix-ul Bahrainului, sub semnul terorii

Regele Al Khalifa este acuzat ca a platit organizarea Grand Prix-ului cu sangele co-nationalilor

La doua zile dupa ce Bernie Ecclestone si-a dat acceptul ca Marele Premiu al Bahrainului din 22 aprilie sa se dispute conform programului, rebelii miscarii revolutionare “14 februarie” promit represalii asupra pilotilor de Formula 1.

Regele Al Khalifa este acuzat ca a platit organizarea Grand Prix-ului cu sangele co-nationalilor

Conducerea Federatiei Internationale de Automobilism, forul ce se ocupa cu organizarea Campionatului Mondial de Formula 1, are in aceste zile de a face cu una dintre cele mai delicate probleme din istoria competitiei. Duminica, 22 aprilie, este programat a avea loc Grand Prix-ul Bahrainului de la Sakhir, etapa a patra a actualului sezon, insa micutul regat se confrunta cu numeroase acte de violenta intre rebelii pro-democratie si fortele militare loiale regelui Hamad Al Khalifa. Chiar daca pilotii au anuntat ca ar fi mai bine ca Marele Premiu al Bahrainului sa nu se dispute, Bernie Ecclestone, presedintele “Formula 1 Management” si-a dat acceptul ca Grand Prix-ul sa aiba loc conform programului, invocand pierderi uriase din punct de vedere financiar. Imediat dupa ce etapa a primit “unda verde”, membri ai miscarii revolutionare intitulate “14 februarie” au impanzit orasele din Bahrain cu caricaturi ce-l infatiseaza pe regele Al Khalifa. Mai mult, rebelii sustin ca pilotii trebuie sa se teama pentru viata lor, existand posibilitatea ca acestia sa cada victime unor eventuale atacuri teroriste.

Rosberg, prima victorie in China

Rosberg a obtinut prima victorie din Formula 1 in a 111-a cursa la care a luat startul

Pana la Grand Prix-ul Bahrainului, duminica trecuta a avut loc Marele Premiu al Chinei, etapa castigata de Nico Rosberg, pilotul echipei Mercedes. Neamtul, in varsta de 27 de ani, a plecat din pole position la Shanghai si a controlat fara mari probleme cursa, trecandu-si in cont prima victorie din cariera. Rosberg a fost urmat pe podium de Jenson Button si Lewis Hamilton, cei doi piloti de la McLaren Mercedes. Constanta lui Hamilton, trei locuri trei in primele trei etape, i-a adus acestuia pozitia de lider, Lewis avand doua puncte avans fata de Button si opt puncte avans fata de Fernando Alonso, de la Ferrari.

author avatar
Cristi Ionita
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger