AcasăSPORTGolurile marcate de Leicester produc cutremure de pamant

Golurile marcate de Leicester produc cutremure de pamant

Leicester va produce marele cutremur in Premier League daca termina sezonul pe primul loc

Cercetatorii de la Universitatea din Leicester care studiau activitatea seismica au detectat miscari anormale exact in momentul in care echipa din oras, Leicester City, marca goluri importante in Premier League.

Leicester va produce marele cutremur in Premier League daca termina sezonul pe primul loc

Suporterii care au sarit de bucurie la golul reusit de Ulloa, in minutul 89 al partidei cu Norwich, disputata pe 27 februarie 2016, au produs un cutremur cu o magnitudine de 0.3 grade pe scara Richter. Un grup de studenti la geologie a detectat fenomenul neobisnuit dupa ce a plasat un seismograf intr-o scoala primara, situata in apropierea stadionului „King Power”. „La cateva zile dupa ce am instalat aparatul si analizam datele, am observat varfuri inregistrate in timpul meciurilor de fotbal. La o privire mai atenta, am descoperit ca era o stransa legatura intre momentele in care Leicester inscria un gol si semnalele seismice. Am realizat ca echipamentul nostru masura de fapt mici cutremure produse de descarcarile bruste de energie ale fanilor lui Leicester in momentele de bucurie”, a declarat Richard Hoyle, un student aflat in primul an la Universitatea din Leicester.
Fenomenul a fost numit „Cutremurul Vardy”, desi Vardy nu a mai inscris de la infrangerea din deplasare, suferita pe 14 februarie, la Arsenal. Leicester City este liderul surprinzator din Premier League, cu 60 de puncte din 29 de meciuri. La cinci puncte distanta se afla Tottenham, ocupanta locului 2.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger