AcasăSPORTGimnastica feminina romaneasca, naufragiata pe coasta britanica

Gimnastica feminina romaneasca, naufragiata pe coasta britanica

De una singura, Larisa Iordache n-a putut califica Romania la J.O. de la Rio

Echipa feminina de gimnastica, in componenta Diana Bulimar, Silvia Zarzu, Andreea Iridon, Larisa Iordache si Laura Jurca, s-a facut de ras la Campionatul Mondial, de la Glasgow, terminand calificarile pe locul 13. Pentru prima data in istorie, Romania este scoasa la tabla ca sa obtina calificarea la Jocurile Olimpice.

De una singura, Larisa Iordache n-a putut califica Romania la J.O. de la Rio

Mai mult, in urma evolutiei modeste din calificari, nicio gimnasta de la noi n-a prins finalele pe aparate la concursul din Scotia. Doar la individual-compus s-au calificat Larisa Iordache si Laura Jurca, de pe locurile 16, respectiv 23 (din 24 posibile).
Federa
tia Internationala de Gimnastica (FIG) a subliniat ca echipa feminina a Romaniei a fost eliminata dintr-o finala a unei competitii majore pentru prima data de la editia din 1972 a Jocurilor Olimpice. „Nu stiu ce mai pot spune. Nu le-am vazut niciodata pe fetele noastre concurand atat de slab… Inca avem concurs, incercam sa maximizam ce se mai poate, dupa ratarea cu echipa feminina. A fost o zi nefasta, asta e realitatea. Aceasta ratare face calificarea la JO mai grea, dar nici nu ne gandim ca nu vom fi acolo si sa ne schimbam strategia privind ce dorim la JO”, a declarat si presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica. Si Nadia Comaneci si-a exprimat uimirea dupa ultimele rezultate inregistrate de echipa Romaniei. Cea mai mare gimnasta din istorie a postat pe Facebook o fotografie intoarsa „cu capul in jos” a echipei Romaniei, in mijlocul careia se afla si ea, insotita de mesajul: „Am pus poza invers pentru a face o schimbare. Echipa de gimnastica fete a Romaniei nu s-a calificat in finala la C.M., dar trebuie sa le sustinem in continuare. Si super eroii cad cateodata”.
La turneul preolimpic de la Rio de Janeiro vor evolua echipele clasate pe locurile 9-16 la C.M. de la Glasgow. Romania va concura cu Brazilia, Franta, Belgia, Germania, Australia, Coreea de Sud si Elvetia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger