AcasăSPORTGigi Becali asteapta APOCALIPSA pe 11 februarie!

Gigi Becali asteapta APOCALIPSA pe 11 februarie!

Finantatorul Stelei are in continuare emotii legate de procesul cu hotii care i-au furat masina in urma cu trei ani.
Procurorii au aratat luni, la instanta suprema, ca inculpatii din dosarul sechestrarii celor care au furat limuzina lui Gigi Becali trebuie condamnati la pedepse de peste 11 ani de închisoare si ca prima instanta a gresit atunci cand a achitat toti inculpatii. La termenul de luni al procesului, procurorul prezent la instanta le-a cerut judecatorilor casarea deciziei de achitare si condamnarea tuturor inculpatilor „la media limitelor speciale de pedeapsa prevazute de lege” in cazul acestor infractiuni. Concret, a aratat ulterior procurorul, inculpatii din dosar ar trebui condamnati la o pedeapsa de aproximativ 11 ani si sase luni, limitele fiind intre 7 si 15 ani pentru fapta pentru care acestia au fost deferiti justitiei.
Procurorul a mai spus ca instanta de fond, respectiv completul de trei judecatori al instantei supreme, a gresit atunci când i-a achitat pe cei din acest dosar.

„Actiuni de tip comando urban”

Potrivit procurorului de caz, modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui „comando urban”, in sensul ca s-au folosit arme de foc, au existat urmariri si accidentari in trafic, rapiri si violenta. Procurorul a mai aratat ca daca persoanele din acest dosar ar fi achitate, s-ar crea impresia ca orice persoana isi permite bodyguarzi isi permite si sa depaseasca limitele legale in a-si face dreptate: „Este exclusiv dreptul autoritatilor sa lipseasca de libertate pe cineva in conditii expres si limitativ prevazute de lege”.

Achitat in octombrie 2011

Gigi Becali a fost achitat in 19 octombrie 2011 de catre un complet de trei judecatori al ICCJ, el fiind acuzat ca le-a ordonat garzilor sale sa ii prinda pe cei care i-au furat un Mercedes. Hotii au fost dusi apoi la sediul Partidului Noua Generatie, pe care Becali il conducea, loc unde acestia au fost sechestrati câteva ore si agresati. Decizia instantei a fost contestata de Parchet si de unii dintre inculpatii din dosar, iar dosarul a ajuns la completul de cinci judecatori de la aceeasi instanta.

Arestat 14 zile

Gigi Becali a fost arestat preventiv in 3 aprilie 2011, alaturi de alte cinci persoane – Catalin Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu, Dumitru Beciu si Marius Geavela – fiind acuzat de trei fapte de lipsire de libertate in mod ilegal, infractiune pedepsita cu inchisoare de la 7 la 15 ani. In 17 aprilie, Becali a fost eliberat din arest, fiind trimis in judecata in stare de libertate.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger