AcasăSPORTGigi a pierdut Steaua. Ce urmeaza acum

Gigi a pierdut Steaua. Ce urmeaza acum

Steaua lui Gigi Becali a pierdut. De fapt, latifundiarul din Pipera a pierdut Steaua. Asta e limpede. Curtea de Apel Bucuresti a pecetluit soarta gruparii patronate de afacerist, in sensul ca echipa de pe locul locul 2 (uite un nume interesant!) va fi obligata sa-si schimbe titulatura. Sa se numeasca Star, Steluta, Stela Artois, Star Wars oricum, numai Steaua Bucuresti nu.

Evident, adio palmares, adio suporteri! Juristul Clubului Sportiv al Armatei, Florin Talpan, spune ca Steaua lui Becali isi va lua adio si de la Liga 1, dar si de la cupele europene. Liga Profesionista de Fotbal, prin vocea juristului Iustin Stefan, contrazice spusele colonelului, mentionand ca o echipa este retrogradata doar daca isi schimba numele de buna voie, nicidecum atunci cand e silita de o instanta. In schimb, LPF avertizeaza SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA ca trebuie sa renunte de indata la a mai folosi titulatura de Steaua Bucuresti. Cat de indata, nu se stie, decizia Curtii de Apel nefiind definitiva.

Bravo, am desfiintat echipa fanion a Romaniei!

Insa, cand toate acestea se vor termina, pe langa faptul ca Gigi Becali va pierde definitiv si irevocabil Steaua Bucuresti, vom mai avea parte de o certitudine. Anume ca, dupa Rapid si Petrolul, am reusit performanta sa mai distrugem o echipa de traditie. De fapt, va disparea cel mai galonat club de fotbal din Romania. Si, odata cu el, se vor desfiinta si celalalte. „Daca dispar eu, luati-va adio de la fotbalul din Romania!”, atrage atentia Becali. Si are dreptate. Restul Ligii 1 traieste practic din transferurile catre Steaua. Din drepturile tv, dar si din transferurile platite regeste de Becali.

Generalii viseaza cai verzi pe pereti

Apoi, sa fim seriosi! Nu crede nimeni ca CSA va fi capabila de ceva. Generalii viseaza cai verzi pe pereti. Vorbesc despre inscrierea Stelei lor direct in Liga 1. O aberatie. Nici CraiOlguta n-a avut parte de un asemenea cadou, fiind plasata in Liga 2, hotararea luata de Comitetul Executiv al FRF cu suficiente de multe riscuri, unele dintre ele nedepasite inca.

Nimeni nu si-a dorit o negociere

Si totusi, multi se intreaba de ce Gigi Becali nu a facut tot posibilul sa evite aceasta situatie. De ce nu s-a zbatut sa ajunga la un consens cu MApN. Din prostie? Din ignoranta? Din orgoliu? Pur si simplu n-a vrut sau n-a avut cu cine negocia? Oricum ar fi, impresia e ca latifundiarul nu s-a dat de ceasul mortii sa obtina definitiv palmaresul si sigla de la Armata, iar cei din tabara adversa nu si-au dorit niciodata o intelegere cu afaceristul din Pipera.

Becali refuza sa cumpere alta echipa…

Se vantura varianta ca Gigi Becali n-a facut nimic pentru ca doreste sa preia un alt club din Liga 1. Voluntariul finului Pandele sau Concordia Chiajna. Latifundiarul respinge, insa, o asemenea posibilitate („Am deja oferte de la 5-6 cluburi din Liga 1 ca sa le iau, dar le-am refuzat pe toate. Pot sa le iau pe gratis, dar nu ma intereseaza”).

… si-si duce crucea pana la capat

O alta varianta vorbeste despre iesirea totala din fotbal si recuperarea investitiilor prin cedarea unor jucatori precum Alibec, Tanase, Popa, Boldrin, De Amorim sau Gnohere – in strainatate. In fine, exista teoria potrivit careia Steaua lui Gigi va continua sa straluceasca in primul esalon, dar sub un alt nume. Fara suporteri, fara un stadion propriu, dar cu bani, jucatori si cu capul lui Gigi Becali neplecat.

FRF: Niciun pericol pentru prezenta in Liga 1 si participarea in cupele europene

Luni seara, FRF a remis un comunicat referitor la situatia Stelei. Redam mai jos textul comunicatului: ”1. Din verificările efectuate a rezultat că nu există înregistrată în evidențele FRF niciun fel de solicitare a CSA Steaua cu privire la obligația/obligativitatea schimbării denumirii clubului SC FC STEAUA BUCURESTI SA. 2. Având în vedere că schimbarea denumirii (art. 2 din ROAF) este o operațiune permisă de regulamentele FRF în vigoare, clubului nu i s-ar aplica niciun fel de sancțiune dacă și-ar modifica denumirea. Cu atât mai mult nu s-ar aplica vreo sancțiune dacă această modificare ar fi efectuată în vederea executării unei hotărâri judecătorești. Sintagma “niciun fel de sancțiune” include și participarea în Liga I, cât și participarea în cupele europene, dacă deține acest drept din punct de vedere al meritului sportiv. Schimbarea denumirii unui club este supusă aprobării Comitetului Executiv al FRF. FRF are obligația de a comunica la UEFA cluburile participante în cupele europene, de regulă, la data de 1 iunie a anului în curs. 3. Nu putem să efectuăm supoziții cu privire la eventuale acțiuni inițiate de către UEFA prin organismele sale competente de luare a unor decizii. Vă mulțumim! Departamentul Juridic al Federației Române de Fotbal”.

Talpan: Steaua trebuie suspendata in acest sezon

In replica, juristul CSA Steaua, Florin Talpan, afirma ca  LPF si FRF se asociaza cu o incalcare a legii: ”De la data pronunțăriii deciziei Curții de Apel, societatea FC Steaua București SA nu mai are voie să folosească numele ’Steaua’ și « Steaua București ». Pe de altă parte, actuala societate nu are cum să-și schimbe numele în timpul competiției, conform statutul FRF și LPF, ci doar în perioada 1-30 iunie a fiecărui an. În concluzie, echipa lui Gigi Becali este în incapacitatea de a mai juca, deci trebuie suspendată în acest sezon. Pentru că nu mai poate folosi numele actual și pentru că nu are cum să-și pună și un alt nume. Dacă nu se va lua o astfel de măsură, înseamnă că reprezentanții LPF și FRF nu respectă o decizie a Curții de Apel și vor suporta consecințele. Marti voi trimite notificări și lumea trebuie să ia act de acest lucru. Certificatul de grefă ține loc de motivare, astfel că reprezentanții LPF și FRF trebuie să pună în aplicare hotărârea. FRF nu poate să admită cererea de preschimbare a numelui decât în perioada 1-30 iunie. Eu nu înțeleg cum această echipă s-a putut înscrie în campionat, în condițiile în care, conform regulamentului fotbalului românesc, trebuia să dețină un stadion propriu, iar ei nu au așa ceva”.

 

author avatar
Mihai Koblenko
1.054 afisari

1 COMENTARIU

  1. Steaua Bucuresti a castigat cce in 1986 7 mai,autorul principal al acestei mari realizari a fost,este si va fi Helmut Dukadam,cel mai mare portar al tuturor timpurilor footbalistice.Acum si-a bagat coada niste profitori,care vor bani nemunciti,reusind distrugerea acestei echipe.Becali va gasi o iesire onorabila pentru el si pentru averea lui,sa vedem ce va face Liga 1 fara aceasta echipa.Noroc cu footbalul vestic,din care mai urmarim meciuri de inalt nivel.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger