AcasăSPORTGheorghe Tadici "trage" in Oltchim

Gheorghe Tadici „trage” in Oltchim

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin, Gheorghe Tadici, acuza lipsa de jucatoare bine pregatite in tara.
Vorbele lui Tadici sunt un atac indirect la adresa formatiei Oltchim Rm.Valcea, care mizeaza in principal pe jucatoare straine in detrimentul celor din Romania. Ieri, Tadici a pus prestatia slaba a Romaniei la „europenele” din Serbia tocmai pe seama lipsei unei bune pregatiri a handbalistelor autohtone: „In acest moment ne lipsesc handbalistele bine pregatite, ne lipsesc copiii care nu mai vin la handbal si la sport in general pentru ca au cu totul alte preocupari. Ne lipseste un fond larg de selectie si in special o baza a piramidei pentru ca ceea ce e acum s-a ingustat. De asemenea, simt ca este o calitate mai slaba la nivelul pregatirilor copiilor si juniorilor din cauza conditiilor precare si o spun elegant acum. Sunt putine ore de pregatire, competitii care nu stimuleaza”.
Selectionerul sustine ca poate convoca jucatoare doar de la noua echipe din Liga Nationala: „Campionatul intern s-a mai echilibrat prin scaderea numarului de echipe. Din 14 s-a redus numarul la 12 echipe. Au mai ramas 11 dupa ce Iasiul s-a desfiintat. Daca adunam numarul handbalistelor straine care sunt in Liga Nationala cred ca se mai face de doua echipe si atunci mai raman noua echipe de unde noi putem alege handbaliste pentru nationala, se reduce semnificativ fondul de jucatoare si pentru nationala feminina nu este bine”.
Gheorghe Tadici spera ca in urma meciurilor cu Oltchim si SCM Craiova, jucatoarele tinere sa creasca mai repede in valoare: „Este o etapa de pregatire prevazuta in calendarul pe anul 2013, era trecuta inca de anul trecut, la intelegere cu Jakob Vestergaard si conducerea de la Oltchim. Vorbisem initial de doua meciuri pentru a profita de o pregatire alaturi de handbaliste de marca din handbalul mondial, varfuri de la toate echipele nationale de unde provin. Ne dorim sa grabim cresterea unor jucatoare din Romania, in special a celor care nu au fost cuprinse intr-un program de pregatire dupa ce si-au terminat activitatea la lotul de tineret. Este un stagiu scurt, de numai trei zile. Handbalistele selectionate au sansa sa se intalneasca intre ele, incercam sa le motivam, sa le facem sa inteleaga ca sa imbrace tricoul echipei nationale este o onoare pentru fiecare. Cel putin pentru moral este un privilegiu sa ajungi la nationala. Este locul unde esti vazut de toata Europa”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger