AcasăRecomandariGeneratia Cristinei Neagu poate lua aurul la Rio!

Generatia Cristinei Neagu poate lua aurul la Rio!

N-a fost sa fie cu generatia Narcisei Lecusanu si a Luminitei Hutupan, dar iata ca Romania de azi, a Cristinei Neagu, arata ca are forta sa devina cea mai puternica echipa de handbal feminin din lume.

La un pahar de sampanie, dupa un turneu extraordinar in Danemarca

Turneul preolimpic, de calificare la Rio, trebuia gazduit de tara noastra, insa forul international s-a temut ca, jucand acasa, cele doua forte din Balcani (Romania si Muntenegru) vor lasa acasa Danemarca. Si fix de ce le era frica, nordicii nu au scapat! La Aarhus, Neagu si Bulatovici au dat de pamant cu danezele si vor merge impreuna la Jocurile Olimpice.
Vineri, in cel mai important joc din grupa, fetele lui Thomas Ryde s-au impus in fata nordicelor cu 32-25, pentru ca sambata sa treaca la pas si de Uruguay (36-19). Aseara urma sa se joace Romania – Muntenegru, partida care a contat doar pentru palmares si stabilirea ierarhiei finale in grupa.

Dedu: „Avem forta sa invingem orice nationala din lume”

Presedintele FR Handbal, fostul international Alexandru Dedu, este convins ca Romania poate cuceri aurul olimpic la Rio. Dedu crede ca actuala generatie este printre cele mai valoroase din istorie: „Daca este sa vorbim despre o forma de moment, vizavi de celelalte competitoare, Romania este favorita. Dar nu vorbim de matematica, iar la ora jocurilor de la Rio, se poate intampla orice. Romania are o echipa solida, care poate invinge pe oricine din lume”.
Acelasi punct de vedere in impartaseste si Costica Buceschi, „secundul” lui Ryde: „De acum incepe greul pentru ca va trebui sa ne pregatim foarte bine. Sper ca la Rio sa aratam acelasi handbal bun pe care l-am aratat pana acum. Pentru fiecare antrenor, Jocurile sunt teluri maxime. Din punct de vedere al mentalitatii, handbalistele Romaniei nu se mai tem de niciun adversar”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger