AcasăSPORTGeneralul Nole

Generalul Nole

Sarbul Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial de tenis, isi continua cu succes si cariera de actor, el urmand sa apara intr-un film despre Imparatul Constantin I.

Djokovic a inceput sa adore viata de actor

Dupa ce a avut un rol episodic in “The Expendables 2”, unde a jucat alaturi de Sylvester Stallone si Jason Statham, Djokovic va intrepreta, in pelicula “Constantin cel Mare”, rolul unuia dintre generalii marelui Imparat. Filmul este produs de Lucas Foster, omul care a stat in spatele block-buster-ului de succes “Domnul si Doamna Smith”, cu Angelina Jolie si Brad Pitt. Detalii despre pelicula vor fi anuntate luna viitoare, la Festivalul de Film de la Cannes. Se stie insa ca filmarile vor avea loc in Serbia si SUA, iar filmul va fi lansat anul viitor, pentru a celebra implinirea a 1.700 de ani de la momentul in care Constantin I a semnat “Edictul de la Milano”, actul prin care se accepta oficial crestinismul ca religie prioritara in Imperiul Roman.

Constantin cel Mare, imparatul sarb

Constantin I, cunoscut si drept Constantin cel Mare, a fost unul dintre cei peste 20 de imparati romani nascuti pe teritoriul Serbiei. El s-a nascut pe 27 februarie 272 in Nis, al treilea oras ca marime din Serbia de astazi. Constantin I a fost Imparat Roman in perioada 306-337, a mutat capitala Imperiului la Constantinopol (330) si si-a pierdut viata pe 22 mai 337 la Nicomedia, orasul turc Izmit de astazi. A avut sase copii (Crispus, Constantin, Constantiu, Constant, Constantina si Helena) cu doua sotii diferite – Minervina si Fausta. In 326, la un interval de cateva luni, Constantin cel Mare i-a ucis pe Crispus, fiul rezultat din relatia cu Minervina, si pe Fausta, a doua sa sotie, pe motiv ca cei doi ar fi comis un adulter.

author avatar
Cristi Ionita
402 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger