AcasăSPORTGazduim si C.E. de baschet din 2017!

Gazduim si C.E. de baschet din 2017!

Ghita Muresan, cel mai bun ambasador pentru baschetul romanesc

Forul european de baschet a anuntat, la Munchen, gazdele Campionatului European masculin din 2017. Candidata in premiera, Romania a primit dreptul de organizare a unei grupe, in Sala Polivalenta din Cluj.

Ghita Muresan, cel mai bun ambasador pentru baschetul romanesc

Fost jucator in NBA, Ghita Muresan crede ca turneul din 2017 „va fi cel mai mare eveniment baschetbalistic petrecut vreodata in tara noastra”: „Pentru Romania este o onoare si va fi cel mai mare eveniment baschetbalistic care s-a petrecut vreodata in tara noastra. Va schimba viitorul baschetului romanesc, dar si inspiratia jucatorilor, a copiilor care iubesc acest sport. Baschetul e unul dintre cele mai iubite sporturi din Romania. M-am bucurat enorm sa fiu aici, parte din delegatia Romaniei la Munchen. Este prima data cand particip la un astfel de mare eveniment si ma bucur ca am putut sustine candidatura tarii mele, pentru ca este o sansa foarte mare pentru Romania”.
Potrivit anuntului FIBA Europe, Finlanda, Israel, Romania si Turcia vor gazdui cate o grupa a C.E. din 2017, iar faza finala a competitiei va avea loc tot in Turcia, la Istanbul. Sala din Cluj, de 7.200 de locuri, ar urma sa-si mareasca intreaga capacitate, prin atasarea de tribune mobile, pana la 10.000 de locuri, aceasta fiind o conditie obligatorie pentru organizarea unor partide din cadrul Eurobasket.

author avatar
National
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger