AcasăRecomandariGaura de 13 milioane de euro in buzunarul lui Gigi Becali

Gaura de 13 milioane de euro in buzunarul lui Gigi Becali

Prin ratarea calificarii in grupele Ligii Campionilor, Gigi Becali inregistreaza pierderi de 13 milioane de euro, castigul minim garantat pe care i l-ar fi putut aduce echipa Steaua.

Gigi Becali sufera cel mai mult dupa rusinea de la Sofia

In editia precedenta a UCL, clubul Steaua a primit 15.200.000 de euro din partea UEFA pentru participarea. Din aceasta suma, 8,6 milioane de euro a reprezentat bonusul de calificare in faza grupelor. Pentru cele trei egaluri inregistrate, Steaua a primit 1,5 milioane de euro (500.000 de euro pentru fiecare remiza), iar 5,1 milioane de euro a fost cota „market-pool”. In plus, la cele trei meciuri disputate pe Arena Nationala, cu Chelsea, Schalke 04 si FC Basel, Steaua a vandut bilete de aproape 2,8 milioane de euro. Accesul in play-off-ul Ligii Campionilor aduce Stelei doar 2,1 milioane de euro. Bani vor mai veni si de pe urma partidelor disputate in Liga Europa, numai ca a doua competitie europeana are un bonus de calificare in grupe mult mai mic, de 1,3 milioane de euro. Aici, o victorie este recompensata cu 200.000 de euro, iar un egal cu 100.000 de euro.
Daca presupunem ca Steaua ar fi putut obtine 18 milioane de euro din prezenta in grupele Ligii Campionilor (premii si bilete) si ca ar putea primi in jur de 3 milioane de euro (scenariu optimist) pentru grupele Ligii Europa, plus inca doua milioane de euro din vanzarea biletelor, atunci pierderea inregistrata miercuri noapte la Sofia este de cel putin 13 milioane de euro.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
699 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger