AcasăSPORTGalata si CFR n-au mai castigat de o luna: diseara, cineva trebuie...

Galata si CFR n-au mai castigat de o luna: diseara, cineva trebuie sa moara

Cadu (dreapta) va avea mult de furca cu elevii lui Terim

Campioana Romaniei infrunta, diseara, la Istanbul (21.45, live pe TVR 1), o echipa care, la randul ei, nu a mai castigat un meci de aproape o luna.

Emre Colak (cu mingea) este noua speranta a Galatei

Clujenii au plecat la Istanbul cu trei zile inainte de meciul cu Galatasaray, un rezultat mare pe „Turk Telecom Arena” putandu-l scapa de belea pe tehnicianul Ioan Andone, amenintat cu demiterea. CFR-istii au sanse, avand in vedere ca Fatih Terim a anuntat mari probleme de efectiv: Hamit Altintop, Semih Kaya si Selcuk Inan nu s-au antrenat in aceste zile. In tabara romanilor, Andone nu se gandeste decat la mesajul lui Arpad Paszkany: „Cu atitudinea pe care o avem de cateva meciuri incoace, luam 7 la Istanbul!”.

Cadu (dreapta) va avea mult de furca cu elevii lui Terim

Ardelenii vin dupa trei infrangeri la rand (1-2 cu Manchester United, 0-1 cu Steaua si 0-1 cu Viitorul), iar un nou esec le-ar dinamita celor din „Gruia” si drumul european. Ultima victorie a CFR-ului dateaza din 29 septembrie, cand clujenii au facut instructie cu Gloria Bistrita, scor 5-1. Desi este lider in Turcia, la egalitate de puncte cu Antalyaspor, Galatasaray nu o duce nici ea mai bine. Trupa lui Fatih Terim nu a mai batut pe nimeni din 23 septembrie, de exact o luna, de la victoria obtinuta cu 3-0 impotriva modestei Belediyespor. Galata vine dupa doua egaluri (1-1 cu Eskisehirspor si 3-3 cu Genclerbirligi) si doua infrangeri (0-2 cu Braga si 0-2 cu Orduspor), iar o infrangere suferita in fata CFR-ului i-ar compromite sezonul extern. Galata este neinvinsa in sase meciuri disputate impotriva unor echipe romanesti pe teren propriu: 2-1 cu Dinamo (septembrie 1956), 3-0 cu Dinamo (septembrie 1962), 2-1 cu „U”Craiova (octombrie 1986), 1-1 cu Steaua (aprilie 1989), 2-2 cu Steaua (august 2008) si 4-1 cu Dinamo (octombrie 2009).

Cristian Ionita/Sebastian Stan

author avatar
National
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger