AcasăRecomandariGabriela Szabo sacrifica Olimpiada de la Rio pentru propria-i campanie electorala!

Gabriela Szabo sacrifica Olimpiada de la Rio pentru propria-i campanie electorala!

Nu mai este mult pana la startul Jocurilor Olimpice de la Rio si toata lumea sportului romanesc este conectata la crancena batalie internationala care urmeaza sa se dea, sau deja se da, pentru ultimele calificari. Sau, cel putin asa ar trebui sa fie. Numai ca, in mod cu totul surprinzator, „exceptia” de la regula o reprezinta tocmai ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo parand a avea o cu totul alta directie decat Jocurile Olimpice.

Gabi Szabo a intrat in campania electorala

Pentru ca altfel nu se poate explica atitudinea de zilele trecute a fostei mare atlete care, in loc sa sustina excelenta in sport, asa cum a  declarat de nenumarate ori, dand „copy- paste” dupa un mai vechi slogan al COSR, s-a transformat intr-o adevarata „mama a ranitilor”. Si in loc sa caute solutii urgente – mai ales dupa ce echipa feminina de gimnastica a Romaniei (esecul nationalei masculine era previzibil!) a cunoscut cea mai mare umilinta din istorie – ratand prezenta directa la Rio 2016 –  Gabriela Szabo a preferat sa dea bine pe Facebook si sa stranga cat mai multe like-uri. Asta, in conditiile in care loturile de gimnastica sunt trimise pachet intr-un turneu preolimpic, ca sa lupte cu amatorii din aceasta disciplina, in pofida faptului ca COSR a reusit sa stranga cel mai mare buget pentru miscarea sportiva romaneasca, in vederea indeplinirii unor obiective marete.

Jos eticheta!

Alin Petrache vrea sa salveze ce se mai poate

Atunci cand a ajuns in fruntea sportului romanesc, Gabriela Szabo si-a lipit de una singura eticheta de tehnocrat, sustinand ca nu va face decat politica sportului. Iata, insa, ca lucrurile par sa se fi schimbat radical, tot mai multi oameni din sportul romanesc ajungand sa se convinga ca, intre timp, Gabriela Szabo a devenit doar un politician sadea, pe care nu o mai intereseaza sportul, ci doar cum sa dea bine in fata publicului. Deh, la anul urmeaza sa candideze si-ar fi bine sa mearga pe linia asta. Lucru care s-a demonstrat si dupa ce presedintele COSR, Alin Petrache, a avut o reactie normala, incercand sa prezinte gravitatea situatiei de la gimnastica, unde riscam sa iesim din lumea buna. Insa, in timp ce la COSR s-a tras imediat un semnal de alarma si s-a incercat gasirea unor solutii de avarie, pentru a se mai salva ce se poate salva, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica a sarit ca ars, punand dezastrul locului 13 la Mondialele de la Glasgow exclusiv pe prinderea unei zile mai proaste de catre gimnaste. Bine, domnule Adrian Stoica, dar si baietii au prins aceeasi „zi proasta”?! Alaturi de presedintele FRG, si sefa sportului romanesc a sarit in „mocirla” in care tinde sa se afunde gimnastica sub conducerea lui Stoica.

Nationala de gimnastica feminina a ajuns sa se lupte pentru un loc la J.O. in turnee preolimpice

Numai ca Gabriela Szabo a transformat din nou ministerul pe care il conduce intr-o agentie de presa. O agentie de stiri buna doar sa emita comunicate triumfaliste despre doamna ministru, care ii va astepta pe „dragalasii” de la gimnastica doar cu flori si bratele deschise. De ce? Pentru ca asa da bine la public. Gabrielei Szabo nu-i pasa ca astfel vom ajunge pe ultimul loc. Iar o prima masura pentru evitarea dezastrului ar fi ca ministrul sa inteleaga ca, in locul declaratiilor politicianiste, care dau bine pe retelele de socializare, ar trebui sa faca o analiza urgenta, cat mai obiectiva, a nivelului la care a ajuns sportul mioritic. In loc sa puna bete in roatele celorlalte institutii implicate in fenomenul olimpic, Gabriela Szabo ar trebui sa colaboreze cu ele, pentru binele sportului romanesc.

author avatar
Toni Matei
599 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger