AcasăSPORTGabi Szabo, doar un Gigi Becali al handbalului

Gabi Szabo, doar un Gigi Becali al handbalului

In multe privinte, Gabriela Szabo chiar se aseamana cu Gigi Becali. Daca analizam comportamentul directorului CSM Bucuresti, observam ca modelul brevetat de latifundiar la Steaua a facut prozeliti si in alte sporturi. Tot mai multi manageri se considera stapani pe plantatie, ignora sfaturile specialistilor si cred ca detin secretul marii performante.

Iar cand dau rateuri, reactiile sunt similare cu ale patronului FCSB. Exemplul la care ne-am gandit azi este cel al Gabrielei Szabo, unul dintre marile nume ale sportului romanesc, o multipla campioana a atletismului si, in prezent, sef pe linie executiva la CSM. Clubul Primariei Capitalei a construit poate cea mai puternica echipa de handbal feminin din lume, dar rezultatele sunt mult sub asteptari. Cam ca Becali, asa-i? O imagine copie fidela a situatiei de la fotbal, cu „ros-albastrii” alergand de unii singuri pe turnanta Ligii 1, dar an dupa am terminand tot pe 2.

La fel ca CSM, ce s-a impiedicat pentru a doua oara la rand in grupele Ligii Campionilor, de data aceasta 28-30 cu Bietigheim, in deplasare. Gabi Szabo a anuntat masuri drastice si nu s-a ferit sa vorbeasca despre schimbarea staff-ului tehnic, desi noul antrenor Magnus Johansson abia ce a fost adus la echipa. „Stiu ca in sport pierzi sau castigi. Se pare ca nu avem atitudine, nu avem curaj, nu avem vointa. Avem o echipa cu mari valori, dar, sincer, asta nu e suficient. Ca fost sportiv de performanta, cred ca aducerea pe banca tehnica a unei echipe care sa fie in valorile si misiunea CSM Bucuresti este urmatorul pas. Am spus ca este nevoie de continuitate si stabilitate, insa cred ca interesul clubului nostru este mai presus de orice. Sunt dezamagita. In urmatoarele zile, astept solutia din partea staffului tehnic al clubului”.

Magnus Johansson, lucrat de jucatoare?

Invinse de SCM Ramnicu Valcea, in competitia interna, „tigroaicele” au pierdut si-n Liga Campionilor, iar Andrei Luca, seful sectiei de handbal, se declara pregatit sa bage in sedinta intregul staff, plus echipa. „E greu de gasit cuvintele in aceste momente. Sunt convins ca nici jucatoarele nu-si pot explica, in special inceputul meciului. Nu m-am asteptat la asta, n-a functionat apararea, dar nici atacul. Mai nimic nu a functionat, nici macar relatiile de joc dintre jucatoare. Nu se poate ca o astfel de echipa sa ajunga in situatia de joc pasiv. Nu pot sa raspund legat de tactica pe care a avut-o antrenorul si de ce nu a folosit anumite jucatoare, sunt strict deciziile staff-ului. Ei au puterea deplina si ei sunt raspunzatori. Daca fetele au jucat asa pentru a schimba antrenorul, ar fi foarte grav! Pana acum, cu exceptia meciului cu Ferencvaros, CSM nu a excelat in niciun meci. Trebuie verificat daca asa au stat lucrurile, dar refuz sa cred ca asta s-a intamplat. Vom analiza, vom discuta cu antrenorii, dar si cu fetele si vom lua deciziile cele mai bune”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
441 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger