AcasăSPORTFroch, facut KO de propriul antrenor!

Froch, facut KO de propriul antrenor!

Froch este cel mai important boxer antrenat de McCracken

Cu aproape o luna inainte de meciul cu Lucian Bute de la Nottingham, Carl Froch a primit o lovitura dura din partea antrenorului sau, Robert McCracken, cel care il pregateste de aproape un deceniu.

Froch este cel mai important boxer antrenat de McCracken

Cu ocazia efectuarii unui antrenament deschis publicului, McCracken si-a atacat dur elevul, precizand ca Froch este departe de forma ideala. “Carl sta inca prea mult pe calcaie. Impotriva unui adversar precum Bute ar trebui sa stea numai pe varfuri si sa se miste mult” a spus tehnicianul de 44 de ani. De asemenea, McCracken este nemultumit ca elevul sau are foarte multe momente in care isi neglijeaza defensiva, boxand foarte mult cu bratele jos.

De altfel, antrenorul considera ca Froch a pierdut cele doua meciuri de pana acum, cu Mikkel Kessler (aprilie 2010) si cu Andre Ward (decembrie 2011), pe greselile sale si nu din cauza ca adversarii ar fi fost niste luptatori foarte buni. “La meciul cu Kessler, Carl a fost timid si si-a respectat prea mult adversarul. Impotriva lui Ward, Carl a stat iar prea mult pe calcaie si a incasat numeroase lovituri, bazandu-se pe barbia lui de fier si sperand la un knock-out” a declarat McCracken. Dupa ce s-a antrenat in Nottingham-ul natal, in propria sala de sport, Froch a inceput de circa doua saptamani sa faca zilnic naveta pentru a se pregati la Institutul de Sport din Sheffield, oras aflat la circa 50 de kilometri de Nottingham. Antrenamentele de la Sheffield ii ofera posibilitatea lui Froch sa efectueze diferite sedinte de sparring-partner cu boxeri care vor reprezenta Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Londra, din vara, si care sunt antrenati de acelasi Robert McCracken.

Multiplu campion de box

Nascut si crescut in Birmingham, la numai 75 de kilometri de Nottingham-ul lui Froch, Robert McCracken, antrenorul “Cobrei”, a fost unul dintre cei mai buni boxeri britanici in anii ’90. A debutat la profesionisti la numai 23 de ani, in ianuarie 1991, cand l-a facut knock-out in doua minute pe Mick Mulcahy intr-un meci disputat la categoria semimijlocie. McCracken a fost invincibil timp de noua ani si trei luni, obtinand 33 de victorii consecutive (20 prin knock-out) pana la infrangerea suferita in fata americanului Keith Holmes in aprilie 2000. A urmat esecul suferit in fata lui Howard Eastman, in aprilie 2001, infrangere care i-a pus si capat carierei la numai 33 de ani. Desi nu a reusit sa puna mana pe vreo centura de campion mondial, McCracken a fost campion al Angliei si campion al Commonwealth-ului la categoriile semimijlocie si mijlocie.

author avatar
Cristi Ionita
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger