AcasăSPORTFRF trage cu globalismul progresist

FRF trage cu globalismul progresist

Ultima Supercupa a Romaniei s-a disputat in Banie, pe noul „Ion Oblemenco”, si a fost castigata de CFR Cluj, 1-0 cu CS Universitatea Craiova

Ca la unii merge, e de inteles. Reteta succesului este garantata cand pe afis apar fotografiile si numele unor Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sau Sergio Ramos. Ce te faci, insa, daca-i propui spaniolului sa cumpere bilete pentru a-i vedea in teren pe alde Peteleu si Cicaldau?! Si, totusi, pare-se ca FRF chiar studiaza posibilitatea mutarii Supercupei Romaniei in strainatate!

Ultima Supercupa a Romaniei s a disputat in Banie pe noul Ion Oblemenco si a fost castigata de CFR Cluj 1 0 cu CS Universitatea Craiova

Cand italienii mutau Supercupa la Tripoli, in Libia amicului Ghadaffi, multi europeni zambeau cu subinteles. Au trecut mai bine de zece ani de atunci, iar in prezent a devenit o moda. Globalizarea fotbalului cuprinde, iata, si Romania.

Andrei Vochin, consilierul presedintelui Razvan Burleanu, face exact ce stie el mai bine – copiaza. Azi, ideile altora. „Eu imi doresc ca o Supercupa a Romaniei sa se joace afara si am facut propunerea asta presedintelui Burleanu. Unde avem comunitati, in special Italia si Spania. Sa nu se mai joace la inceputul sezonului, ci sa se joace intr-o perioada mai descarcata, chiar prin noiembrie, daca nu avem echipe in cupele europene, cum a fost anul asta, sa se gaseasca o fereastra. Am vrea mai degraba in martie”. Dincolo de exprimarea prozaica, ramane ideea ducerii peste hotare a unui meci in care protagonisti sa fie alde Peteleu si Cicaldau, sa dam doar doua exemple de superstaruri made in Liga 1.

Razvan si banii

Firesc, ideea ii surade lui Razvan Burleanu, un presedinte scolit in noua doctrina a globalismului progresist. Ramane, totusi, un mic, micut impediment. De ordin financiar, caci seful FRF o vrea pe partea economica. „Burleanu e de acord, dar trebuie sa lucram la reteta financiara. Cand faci lucrul asta ar presupune ca tu sa te ocupi, tu Federatie, ca esti organizator, sa trimiti echipele acolo. Tu sa platesti tot, tu sa incasezi tot si sa nu iesi minus. Nu trebuie sa faci profit, sa nu iesi pe minus”. Vochin le zice bine, ca romanul la nunta – „sa nu ramanem datori”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger