AcasăSPORTFRF lanseaza o culegere de matematica pentru clasele I-IV

FRF lanseaza o culegere de matematica pentru clasele I-IV

Burleanu si Keseru, mandri de ultima initiativa a FRF

Sa-i pupi, nu alta: jucatorii echipei nationale vor preda matematica elevilor din clasele primare! Pare greu de crezut, dar aceasta este ultima initiativa pusa la cale de FRF.

Burleanu si Keseru, mandri de ultima initiativa a FRF

Federatia a lansat, ieri, la Cluj, cu ocazia „amicalului” dintre Romania si Spania, un manual auxiliar de matematica pentru clasele primare, parte a unui program prin care FRF isi propune combaterea abandonului scolar.
Razvan Burleanu este convins ca, gratie acestui proiect, copiii vor descoperi tainele matematicii in paralel cu aprofundarea notiunilor de baza din fotbal. „Am lansat un manual auxiliar de matematica pentru clasele primare, o culegere de exercitii, parte a programului national «FRF sustine educatia», care isi propune sa aduca impreuna autoritati, profesori, elevi si fotbalisti pentru a combate abandonul scolar. Fotbalul si matematica nu se exclud. Prin acest proiect, copiii vor invata notiunile de baza ale fotbalului si vor avea oportunitatea de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv. In contextul in care tot mai multi pedagogi si parinti sunt ingrijorati de programa scolara, care devine tot mai greu de asimilat de catre copii, FRF contribuie la o abordare noua a educatiei prin fotbal”, a declarat Burleanu.
La antrenamentul oficial de sambata seara, componentii echipei nationale au purtat tricouri cu formule matematice ale caror rezultate reprezentau numerele de pe tricourile lor de joc. Claudiu Keseru, ambasadorul proiectului FRF, a declarat ca este placut surprins de aceasta initiativa moderna: „Copiii ne spuneau ca, daca profesorii ar prezenta altfel materia, daca manualele ar fi mai atractive, alta ar fi tragerea lor catre scoala. In vacante, copiii au exercitii de facut, asa ca de ce sa nu facem exercitii cu o paralela in fotbal, sa le facem cu placere?!”.
Noul manual va putea fi achizitionat de catre parinti si profesori din toamna anului 2016.

Exercitii cu Rat si Stancu

Printre problemele care apar in manualul de matematica se numara unele in care figureaza jucatorii nationalei de fotbal. Exemplu de exercitiu gasit in culegerea „profesorului” Torje: „Bogdan Stancu si Florin Andone au inscris 28 de goluri in acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Cate goluri a inscris Andone? Dar Stancu?”. Sau: „Pe parcursul catorva meciuri, Claudiu Keseru, Gabriel Torje si Razvan Rat au alergat impreuna 50 de kilometri. Torje a alergat cu 9 km mai mult decat Rat si cu 5 mai multi decat Keseru. Afla cati kilometri a alergat fiecare dintre cei trei tricolori”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger