AcasăSPORTFRF este in faliment

FRF este in faliment

Mircea Sandu nu-i vine sa creada in ce situatie se afla Federatia

Criza din jocul echipei nationale nu este singura grija pentru Mircea Sandu. Presedintele FRF trebuie sa rezolve si deficitul bugetar care va urma o data cu ratarea calificarii la turneul final al Cupei Mondiale.

Mircea Sandu nu-i vine sa creada in ce situatie se afla Federatia

Cu toate etape inainte de finalul preliminariilor europene, „Nasu'” Sandu spera ca Olanda va salva Romania nu doar in plan sportiv, ci si financiar, printr-o evolutie de exceptie cu Turcia, luna viitoare. De meciul de la Istanbul depinde redresarea economica a Federatiei, for aflat aproape de faliment. De altfel, chiar Mircea Sandu recunostea, in aprilie, criza de la „Casa Fotbalului”: „Numai pe anul 2012, Federatia Romana de Fotbal are un deficit de trei milioane de euro. Iar anul acesta, pana acum (n.n. – primele trei luni pe 2013), am mai inregistrat deja un deficit de patru milioane. Din sapte sponsori, FRF a mai ramas doar cu trei”. Fost director general al Federatiei, Ionut Lupescu a afirmat in urma cu trei ani ca ratarea calificarii la „mondialul” din Africa de Sud s-a tradus printr-o gaura de sase milioane de euro in bugetul FRF.

Toate participantele la competitia din Brazilia vor imparti vara viitoare un premiu total de 454 milioane dolari, dupa cum urmeaza: cate un milion de euro pentru fiecare echipa calificata la turneul final, opt milioane de dolari pentru accederea in faza optimilor de finala, noua milioane pentru „sfertfinaliste” si 14 la fiecare semifinalista. Apoi, ocupanta locului 4 la „mondiale” va fi rasplatita cu 18 milioane de dolari, iar medaliata cu bronz va incasa 20 de milioane. In fine, finalista va lua 24 de milioane, iar viitoarea campioana a lumii 30 de milioane de dolari!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger