AcasăSPORTFotbalul european, la un pas de o schimbare istorica

Fotbalul european, la un pas de o schimbare istorica

Vor sa schimbe o regula veche de 53 de ani

Antrenorii cluburilor de top le-au cerut oficialilor UEFA sa revizuiasca regula golurilor marcate in deplasare in competitiile continentale, pe motiv ca marcarea unui gol in deplasare nu mai este atat de dificila cum era in trecut.

Vor sa schimbe o regula veche de 53 de ani

”Antrenorii gandesc ca marcarea unui gol in deplasare nu mai este asa de dificila ca in trecut, asa ca ei vor o modificare a regulii si asta vom face. Ei considera ca situatia din fotbal s-a schimbat, pentru ca importanta golului din deplasare nu mai este aceeasi ca acum multi ani cand regula a fost introdusa”, a anuntat Giorgio Marchetti, secretar general adjunct al UEFA. Oficialul forului european a confirmat ca se vor  initia discutii privind regula golurilor marcate in deplasare, care decid invingatoarea in meciurile in care scorul general este egal. La intalnirea anuala a antrenorilor de la Nyon, unde au fost lansate aceste propuneri, au fost prezenti printre altii Carlo Ancelotti (Napoli), Unai Emery (Arsenal), Paulo Fonseca (Sahtior Donetk), Julen Lopetegui (Real Madrid), Jose Mourinho (Manchester United), Thomas Tuchel (PSG) si fostul tehnician al lui Arsenal, Arsene Wenger. Regula golului marcat in deplasare a fost introdusa prima oara in fosta Cupa a Cupelor incepand cu 1965, ca o alternativa la rejucarea meciului pe teren neutru sau stabilirea invingatoarei prin aruncarea cu banul. Antrenorii sustin ca regula “nu mai are rost”, pentru ca incurajeaza echipele oaspete sa atace si duce inevitabil la o  precautie defensiva a echipelor gazda pentru a nu incasa un gol care poate decide dubla. Totodata, tehnicienii au solicitat ca fereastra de transferuri sa se incheie in acelasi timp in toate ligile importante din Europa.

author avatar
Andrei Coman
187 afisari

2 COMENTARII

  1. Prelungiri si 11m.Cine se mai crede in deplasare in Ue? De ce sa fiu calificat ca am primit un gol acasa si am dat unu in deplasare si e min 90? La fel cluburile galactice desfiintate sau sa se joace separat pe bugete. E ca si cum ai juca cu Pibul Africii. Ala nu mai e nici sport nici industrie e bataie de joc.

  2. Rectific – de ce sa fiu calificat ca am dat un gol in deplasare si ei au egalat iar acasa e scor nul in min 90?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger