AcasăSPORTFotbalistii scapa de jugul insolventei

Fotbalistii scapa de jugul insolventei

Fotbalistii romani, liberi sa plece in momentul in care un club intra in insolventa

Jucatorii de fotbal vor putea sa ceara rezilierea contractului si transferul la o alta echipa chiar daca clubul de care apartin a intrat in insolventa.

Fotbalistii romani, liberi sa plece in momentul in care un club intra in insolventa

Decizia a fost luata miercuri in plenul Camerei Deputatilor si reprezinta un amendament care completeaza articolul 75 din Legea insolventei: „Procedurile extrajudiciare aflate pe rolul comisiilor sportive din cadrul federatiilor sportive care functioneaza potrivit Legii educatiei fizice si sportului 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, avand ca obiect denuntarea unilaterala a contractelor individuale de munca sau conventiilor civile ale sportivilor si sanctiuni sportive aplicabile sau orice alte litigii avand ca obiect dreptul sportivului de a participa la competitie”.
Initiatorii modificarii legislative sustin ca, in acest moment, jucatorii de fotbal sunt blocati la echipele de care apartin, daca acestea se afla in procedura de insolventa. Daca un jucator cere rezilierea contractului, nu mai poate primi dreptul de joc si nu se mai poate angaja la niciun alt club. „Litigiul privind constatarea rezilierii contractului de jucatorul neplatit si acordarea dreptului de joc pentru acesta afecteaza realizarea creantelor asupra debitorului sau a bunurilor sale avand in vedere ca jucatorul reprezinta o valoare patrimoniala pentru ca el poate fi valorizat prin vanzarea drepturilor federative pe care clubul le are asupra acestuia, iar prin vanzarea jucatorului se va mari patrimoniul clubului”, se arata in expunerea de motive.
Camera Deputatilor este for decizional, legea urmand sa fie trimisa la promulgare.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger