AcasăSPORTFOTBAL: Romania s-a calificat la Campionatul European de anul viitor!

FOTBAL: Romania s-a calificat la Campionatul European de anul viitor!

Budescu, vedeta Astrei, ne-a adus calificarea la Euro 2016

Nationala de fotbal a Romaniei a reusit o performanta remarcabila, „tricolorii” obtinand calificarea la Campionatul European din Franta, de anul viitor, fara infrangere in 10 meciuri.

Budescu, vedeta Astrei, ne-a adus calificarea la Euro 2016

Romania avea nevoie de victorie in ultima etapa, duminica, in Insulele Feroe, pentru a fi sigura de calificarea la turneul final, iar inspiratia antrenorului Anghel Iordanescu ne-a adus cele trei puncte vitale.

Tehnicianul de 65 de ani l-a aruncat in lupta, inca din primul minut, pe Constantin Budescu, atacantul Astrei Giurgiu. Acesta i-a rasplatit increderea cu o dubla de zile mari.

Budescu a deschis scorul inca din minutul 4, cu un sut plasat, la colt, si a marcat poate cel mai frumos gol al preliminariilor in minutul 45, cand a inscris cu un sut din lateral, o executie asemanatoare cu cea a lui Cristi Chivu de la Euro 2000, impotriva Angliei.

Mai mult, in repriza a doua, Iordanescu l-a aruncat in lupta si pe Alexandru Maxim, cel care avea sa stabileasca scorul final, Insulele Feroe – Romania 0-3.

„Tricolorii” termina pe locul al doilea Grupa F, in spatele Irlandei de Nord, dar elevii lui Anghel Iordanescu sunt dintre putinele echipe care termina preliminariile fara infrangere.

Echipele calificate pana acum la Campionatul European de anul viitor sunt: Franta (in calitate de tara gazda), Islanda, Cehia, Belgia, Tara Galilor, Spania, Anglia, Elvetia, Irlanda de Nord, Austria, Italia, Portugalia si Albania.

author avatar
Cristi Ionita
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger