AcasăSPORTFost mare fotbalist, grav bolnav: "Am vrut sa-mi amputez picioarele"

Fost mare fotbalist, grav bolnav: „Am vrut sa-mi amputez picioarele”

Gabriel Omar Batistuta, fostul mare fotbalist argentinian, trece printr-o perioada extrem de dificila.

Ajuns la 45 de ani, Batistuta sufera de o afectiune care i-a macinat tendoanele si cartilagiile de la glezne, situatie care il face sa aiba mari dureri.

„Practic, nu mai am tendoane si cartilagii in glezne deci cele 86 de kilograme sunt purtate de niste picioare care se freaca os pe os”, a declarat Gabriel Batistuta, intr-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport.

Batistuta sustine ca durerile devenisera atat de insuportabile incat s-a gandit serios sa-si amputeze picioarele. „Durerile erau insuportabile, ajunsesem sa nu mai pot sa ma ridic din pat de durere, am facut pe mine in pat, a fost oribil. M-am uitat la Pistorius si l-am vazut ca o duce bine cu picioarele amputate, deci nu putea fi asa rau. Puteam sa imi reiau activitatea, sa fiu un om normal, sa nu mai fiu chinuit de durere”, a declarat Batistuta.

In cele din urma, argentinianul a trecut cu bine peste momentele dificile, gratie tehnologiei medicale de ultima generatie si a sedintelor de terapie.

Batistuta a marcat 56 de goluri in 78 de selectii la nationala Argentinei si a scris istorie pentru clubul italian AC Fiorentina, marcand 207 goluri in 332 de meciuri jucate in perioada 1991-2000.

Batistuta a mai trecut pe la River Plate, Boca Juniors, AS Roma sau Internazionale Milano, castigand numeroase trofee, inclusiv campionatul Italiei, cu AS Roma, si Cupa Confederatiilor, cu nationala Argentinei.

author avatar
Cristi Ionita
1.173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger