AcasăSPORTFost campion mondial, obligat sa alerge dezbracat pe strazi

Fost campion mondial, obligat sa alerge dezbracat pe strazi

Bixente Lizarazu, campion mondial cu nationala de fotbal a Frantei in 1998, trebuie sa alerge dezbracat pe strazi dupa ce formatia Evian Thonon Gaillard a promovat in prima liga franceza.

Evian Thonon Gaillard, reprezentanta unei comune cu 11.000 de locuitori de la granita cu Elvetia, a obtinut promovarea in prima liga a campionatului de fotbal al Frantei, la numai opt ani de la infiintare. Condusa din tribune de fostii campioni mondiali Bixente Lizarazu si Zinedine Zidane, care sunt actionari minoritari, Evian a dat peste cap toate calculele hartiei. In urma cu un an, Lizarazu a anuntat ca va alerga dezbracat pe strazile comunei, in cazul in care echipa va promova. Actualul comentator al postului TF1 a confirmat ca va onora pariul, dar ca va evita sa faca publica ziua in care va alerga in costumul lui Adam. Evian s-a facut cunoscuta pentru prima data la nivel mondial abia in luna ianuarie a acestui an, cand a eliminat-o pe Olympique Marseille din Cupa Frantei. Evian si-a asigurat promovarea de pe primul loc al clasamentului, dupa numai un sezon petrecut in Ligue 2. Antrenorul formatiei este fostul international Bernard Casoni, iar echipa joaca meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Annecy, o arena cu peste 1.000 de locuri mai mare decat intreaga populatie a comunei Gaillard.

Caseta: Keseru a incheiat sezonul cu un gol de trei puncte

Atacantul roman Claudiu Keseru a marcat golul prin care Angers s-a impus, cu 1-0, impotriva lui Dijon, in ultima etapa din Liga a doua franceza. Desi Keseru a incheiat sezonul cu 10 goluri (locul 13 in clasamentul golgeterilor) si sapte pase decisive (locul sase in clasamentul pasatorilor), Angers a ratat promovarea, incheind campionatul pe locul al saselea, la cinci puncte de podium. Atacantul roman ar putea evolua totusi, din sezonul viitor, in Ligue 1, de serviciile sale fiind interesate Valenciennes si Toulouse.

author avatar
Cristi Ionita
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger