AcasăSPORTFormula 1: Vettel castiga la Monte Carlo

Formula 1: Vettel castiga la Monte Carlo

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, a sasea etapa a Campionatului Mondial, obţinand a cincea victorie in acest sezon.

Vettel a fost urmat de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) si de britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes). Australianul Mark Webber (Red Bull) a fost al patrulea, iar japonezul Kamui Kobayashi (Sauber) al cincilea.

Au mai punctat Lewis Hamilton (Marea Britanie – McLaren) – locul 6, Adrian Sutil (Germania-Force India) – locul 7, Nick Heidfeld (Germania/ Lotus-Renault) – locul 8, Rubens Barrichello (Brazilia – Williams) – locul 9 si Sebastian Buemi (Elveţia – Toro Rosso) – locul 10.

Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco a fost oprit cu steaguri rosii, pentru circa 25 de minute, cu sapte tururi inaintea finalului, dupa un accident in care au fost implicate mai multe monoposturi, insa cel mai afectat a fost rusul Vitali Petrov de la Lotus-Renault.

Oprirea cursei a survenit imtr-o perioada in care Vettel era talonat serios de Alonso. Cursa a fost reluata atunci cand circuitul a fost eliberat de resturi si de monoposturile avariate. Ambulanţa a sosit in preajma masinii lui Petrov, iar acesta a fost scos din monopost.

Site-ul oficial al F1 a anunţat ca Petrov este constient si vorbeste. Rusul a resimţit dureri dupa accident si el a fost cel care a cerut asistenţa medicala pentru a fi scos din masina.

Pilotul mexican Sergio Perez, accidentat grav sambata in calificari, va fi externat luni. Medicii vor sa-l tina inca o noapte sub observatie.

 

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger