AcasăSPORTFormula 1 la inaltime. Cursa in Mexic, la 2285 metri altitudine!

Formula 1 la inaltime. Cursa in Mexic, la 2285 metri altitudine!

Formula 1 revine pe Autodromo Hermanos Rodriguez dupa o pauza de 23 de ani

Formula 1 merge in aceasta saptamana in Mexic, pe Autodromo Hermanos Rodriguez, circuit situat la 2.285 de metri altitudine, iar aerul rarefiat va reprezenta o mare problema pentru motoarele turbo ale bolizilor din Marele Circ.

Formula 1 revine pe Autodromo Hermanos Rodriguez dupa o pauza de 23 de ani

Potrivit motorsport.com, racirea propulsoarelor va fi mult mai dificil de facut, iar pierderea de putere trebuie evitata prin marirea turatiei. Directorul de operatiuni al Renault, Remi Taffin, a afirmat ca este o premiera si o provocare totodata pentru era moderna a motoarelor turbo o cursa la o asemenea altitudine, mult mai mare decat cea de la Sao Paulo, circuit situat la 750 de metri desupra nivelului marii. „Problema o sa fie racirea, deoarece ai aceeasi energie la iesirea din motor, dar mult mai putin aer pentru a face fata la asta. Pe de alta parte, este turbocompresorul – ca sa incerci sa mentii puterea, ai nevoie de o viteza mai mare a turbinei decat de obicei”, a explicat Taffin.
Regulamentul F1 limiteaza turatia la 125.000 de rotatii pe minut, dar, din motive de siguranta, turbocompresoarele functioneaza in jurul a 100.000 de rotatii pe minut. Taffin spune ca marirea turatiei catre limita maxima va fi o imensa provocare si ar putea cauza probleme de fiabilitate: „Suntem destul de siguri ca turbocompresorul nu va mai putea fi folosit dupa aceasta cursa, deoarece va fi impins la limita”. Formula 1 revine dupa 23 de ani pe Autodromo Hermanos Rodriguez, MP al Mexicului fiind programat in acest week-end pe circuitul din Ciudad de Mexico.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger