AcasăRecomandariFloyd Mayweather, mai tare ca Rocky Marciano

Floyd Mayweather, mai tare ca Rocky Marciano

Boxerul american Floyd Mayweather a castigat prin KO tehnic, in repriza a 10-a, invingandu-l pe luptatorul irlandez  de UFC Conor McGregor pe T-Arena din Las Vegas. Astfel, Mayweather a depasit recordul marelui Rocky Marciano, acela de 49 de meciuri castigate, unul dupa celalalt. Floyd a parasit ringul luand cu el „Centura Banilor”. Box n-a prea fost, dar circul a incantat pe toata lumea.

„Mystic Mac” a luat o bataie cum n-a prea vazut in cei 28 de ani de viata. Noroc cu arbitrul meciului ca ajungea cocosat de-a binelea inapoi in patrie

Meciul secolului a inceput ca o gluma, si a ajuns evenimentul sportiv cel mai mediatizat in 2017. Adevarul este ca lupta parea foarte promitatoare: un boxer de 40 de ani, retras din activitate, contra unui luptator de UFC de numai 28 de ani, in varful carierei sale, campion intr-un sport violent, unde nu ai unde sa fugi. La randul lor, intalnirile dintre cei doi, pline de marketing de buna calitate, au crescut cotele la pariuri si au facut ca intregul eveniment sa genereze peste 600 de milioane de dolari, mai mult decat meciul dintre Mayweather si Manny Pacquiao, in 2015.

Si-a pierdut suflul, dar n-a uitat de whisky

Irlandezul a inceput bine lupta, dar a terminat rapid „combustibilul”, iar americanul a controlat lupta incepand cu runda a 3-a. Runda dupa runda, „Mystic Mac”, dupa cum e poreclit Conor, s-a lasat coplesit de oboseala, pentru ca, in runda a 10-a, arbitrul sa nu aiba incotro: a oprit meciul pentru un KO tehnic evident. La conferinta de presa de dupa cafteala, surpriza, Conor parea neatins, era volubil si jovial, si a facut reclama la greu brandului sau de whisky irlandez, „Notorious”. La o adica, avea si de ce sa fie vesel: aproximativ 500 de milioane de dolari vor imparti cei doi luptatori. Lui McGregor ii vor reveni aproximativ 100 de milioane de dolari, in timp ce marea parte a bursei va fi incasata de american.

Rocky Mayweather

Floyd Mayweather a depasit recordul colosului Rocky Marciano si s-a ales si cu o centrura plina de diamante

La casele de pariuri s-au jucat un total de 1 milion de dolari si cel mai mare pariu a fost pus pe Mayweather si a fost in valoare de 100.000 de dolari.  Cu 50 de meciuri castigate, unul dupa celalalt, Mayweather ar putea intra in istoria boxului ca depasind recordul absolut al lui Rocky Marciano, acela de invingator in 49 de meciuri succesive. La momentul acestui meci, Floyd „Money” Mayweather se retrasese de doi ani, iar de sase nu mai castigase niciun meci prin KO. La incheierea meciului, Floyd si-a ridicat centura pusa la bataie de WBA, o centura speciala din piele de crocodil (bizar, cica importata din Italia) incrustata cu 3.360 diamante, 600 de safire, 300 de smaralde si 1,5 kg de aur solid de 24 de karate. In incheierea evenimentului McGregor a lasat sa se inteleaga ca ar mai vrea un meci, tot de box, de asta data cu fostul sau partener de antrenament, Paulie Malignaggi, cel care a acuzat echipa lui Conor ca i-a incalcat drepturile contractuale.

Puzederie de vedete

Era absolut imposibil ca un astfel de meci, cu un merketing de zile mari, sa nu suscite interesul vedetelor de peste ocean. La eveniment au fost vazuti ca ocupand locuri de VIP personalitati precum Leo DiCaprio, Charlize Theron, P. Diddy, Bruce Willis, Chance the Rapper, Gerard Butler, LeBron James, Mike Tyson, Akon, Meek Mill sau Jennifer Lopez. O parte s-au si pozat cu „Centura Banilor”, asa cum a facut si modelul Jasmine Sanders.

author avatar
Catalin Dumitrescu
908 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger