AcasăRecomandariFinala Europa League: Benfica - Chelsea 1-2. Ambele formatii intra in istorie

Finala Europa League: Benfica – Chelsea 1-2. Ambele formatii intra in istorie

Chelsea Londra si-a adjudecat, miercuri seara, trofeul Europa League, dupa ce s-a impus, cu 2-1, in finala cu Benfica Lisabona disputata pe „Amsterdam Arena”.

Finala Europa League din acest an, dintre Chelsea si Benfica, se anunta mai echilibrata ca oricand, iar evolutia din teren a confirmat calculele hartiei.

Desi cotata cu sansa a doua, Benfica a inceput in forta si a controlat startul partidei, Cardozo, Salvio si Gaitand dandu-i mari emotii lui Petr Cech.

Contrar cursului jocului, Chelsea a deschis scorul, in minutul 60, Fernando Torres concretizand o actiune rapida de atac a gazdelor pornita dintr-o degajare a lui Petr Cech si continuata cu o deviere de zile mari de Mata.

Benfica a egalat rapid, Oscar Cardozo transformand cu siguranta un penalty acordat in minutul 68, dupa un hent comis de Azpilicueta.

Cand nimeni nu mai credea si toata lumea se pregatea de prelungiri, Chelsea a dat lovitura in minutul 90+3, Ivanovic transformand in gol un corner executat, de pe dreapta, de Mata.

Sarbul a punctat cu o superba lovitura cu capul si a adus un nou trofeu pe Stamford Bridge, spre disperarea portughezilor din tabara adversa.

Interesant este ca in urma acestui rezultat, 2-1 pentru Chelsea, ambele formatii intra in istoria fotbalului. Benfica a pierdut saptea finala consecutiva la nivel continental, ramanand fara trofeu castigat de mai bine de 50 de ani, in timp ce Chelsea devine prima echipa din istorie care detine, in paralel, Europa League si Liga Campionilor.

 

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole; David Luiz, Lampard (c); Ramires, Mata, Oscar; Torres.

Benfica (4-2-3-1): Artur; Almeida, Luisão (c), Garay (Jardel 77), Melgarejo (John 65); Matić; Salvio, Rodrigo (Lima 65), Peréz; Gaitán, Cardozo.

author avatar
Cristi Ionita
576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger