AcasăSPORTFinala Cupei: Brasovul sub asediu

Finala Cupei: Brasovul sub asediu

Aproximativ 900 de forte de ordine vor fi mobilizate, miercuri, pentru masurile de siguranta in Brasov necesare desfasurarii Cupei Romaniei la fotbal intre Steaua – Dinamo, dintre care 180 de politisti din toate structurile si peste 700 de jandarmi. „Inspectoratul de Politie Judetean Brasov a angrenat, cu aceasta ocazie, un numar de 125 de politisti din cadrul IPJ Brasov, zece politisti locali din cadrul Politiei Locale Brasov, 15 autovehicule inscriptionate, iar din cadrul Politiei Transporturi Feroviare Brasov un numar de 41 de politisti si doua autovehicule”, se arata intr-un comunicat al IPJ Brasov. De asemenea, au fost mobilizati peste 700 de jandarmi din Brasov, Bucuresti, Ploiesti si Targu Mures.

Cei peste 700 de jandarmi vor fi prezenti atat pe stadion si pe caile adiacente, cat si in centrul municipiului, in Piata Sfatului, unde va fi amplasat un ecran urias pe care va fi transmis meciul in direct.

Totodata, suporterii celor doua echipe vor fi „escortati” de jandarmi pe calea ferata si pe sosea pe ruta Bucuresti – Brasov – Bucuresti, informeaza Mediafax.

Meciul SteauaDinamo este considerat de risc ridicat, aceasta fiind cea mai mare mobilizare de forte de ordine pentru un meci de fotbal din Brasov. Accesul in arena sportiva se va face incepand cu orele 18.15, pana la orele 20.15. Accesul in stadion al suporterilor echipei Steaua se va face din strada M.Viteazu, in sectoarele A-H si biletele de acces vor avea culoarea albastra, iar accesul in stadion al suporterilor echipei Dinamo se va efectua din strada Stadionului, in sectoarele J-N si biletele de acces vor avea culoarea rosie.

In ceea ce-i priveste pe suporterii neutri, acestia vor intra din Strada Stadionului, poarta de la Fartec, in sectoarele T-Z si biletele de acces vor avea culoarea galbena.

Suporterii care se afla in diferite locatii din Brasov fara mijloace de transport si care detin bilet de intrare la meci vor fi condusi in siguranta la stadion de catre jandarmi.

„Controlul corporal preventiv al persoanelor la intrarea in stadion va fi executat amanuntit, acordandu-se atentie deosebita bagajelor, in vederea interzicerii introducerii in stadion a materialelor interzise, prevazute de Legea nr. 4 din 10.02.2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor sportive (cutit, pumnal, sis, box, obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice, bauturilor alcoolice, substante iritant-lacrimogene etc) a banerelor cu inscriptii care incita la violenta, manifestari rasiste sau xenofobe”, se arata intr-un comunicat al jandarmilor.

Ciocniri ale suporterilor cu fortele de ordine s-au intregistrat deja in Piata Sfatului, unde un grup de stelisti s-a luat la bataie cu jandarmii si a devastat cateva terase.

Presedintele Ligii, Dumitru Dragomir avertizase ca vor fi incidente grave intre suporteri, care s-ar fi pregatit ca pentru un razboi: „Va fi macel” a declarat Dragomir.

author avatar
Radu Padure
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger