AcasăSPORTFernando Alonso este noul rege al Spaniei

Fernando Alonso este noul rege al Spaniei

De sapte ani de cautari a avut nevoie Fernando Alonso pentru a se impune, din nou, in Grand Prix-ul de Formula 1 al Spaniei, insa victoria de duminica a ibericului a fost una senzationala.

Plecat din pozitia a cincea a grilei de start, Alonso a castigat doua pozitii dupa primul viraj, dar s-a chinuit un pic pana a ajuns la conducerea cursei.

Totusi, suprematia ibericului si-a pus tot mai mult amprenta asupra cursei. Alonso a devenit lider in turul 14, profitand de o intrare la boxe a mexicanului Esteban Gutierrez, si pana la finalul cursei nu a mai cedat pozitia de liderm, marindu-si constant avantajul.

In cele din urma, pilotul de la Ferrari s-a impus cu mai bine de 10 secunde avans fata de Kimi Raikkonen si Felipe Massa.

Etapa a fost dominata de evolutiile catastrofale ale echipelor Red Bull Racing (Vettel locul 4, Webber locul 5) si, mai ales, Mercedes – Rosberg locul 6, desi a plecat din pole-position, iar Lewis Hamilton nici macar nu a intrat in puncte.

In urma rezultatelor inregistrate in Spania, lupta pentru titlul de campion mondial s-a relansat, Sebastian Vettel, liderul clasamentului mondial si campionul mondial en-titre, mai avand doar patru puncte avans fata de Kimi Raikkonen (89-85) si 17 puncte avans fata de Fernando Alonso (89-72).

Peste doua saptamani, pe 26 mai, pilotii de Formula 1 isi vor masura din nou fortele, de aceasta data pe circuitul de la Monte Carlo.

author avatar
Cristi Ionita
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger