AcasăSPORTFerguson a vrut sa-l transfere pe Radu II la Aberdeen!

Ferguson a vrut sa-l transfere pe Radu II la Aberdeen!

Dupa un meci FC Arges – Aberdeen, scor 2-2, in mansa secunda a turului II din Cupa UEFA, disputat pe 4 noiembrie 1981, actualul manager al lui Manchester United, pe atunci antrenor la gruparea scotiana, le-a cerut autoritatilor romane acordul pentru achizitionarea atacantului pitestean.

Ferguson si Strachan, in perioada Aberdeen

Marti seara, la finalul partidei cu CFR, Alex Ferguson le-a vorbit jurnalistilor despre experientele sale anterioare legate de Romania. Spre marea surprindere, scotianul nu s-a referit la recentele dueluri cu Otelul, respectiv Dinamo, ambele din Liga Campionilor, ci la o „dubla” jucata cu FC Arges, acum mai bine de 30 de ani, in Cupa UEFA.

Programul meciului FC Arges - Aberdeen din 1981

„Tin minte ca, in tur, castigasem cu 3-0, iar aici am fost condusi cu 2-0 la pauza, dar am revenit si am egalat la 2-2”.

Radu II, un atacant de poveste

In 1981, Alex Ferguson o antrena pe Aberdeen, iar partida despre care pomeneste s-a disputat pe 4 noiembrie, in turul II al Cupei UEFA. Aberdeen s-a calificat dupa 5-2 la general.

Fara Dobrin, Radu II era vedeta

Dupa titlul din „79 si eliminarea din turul II al CCE in fata englezilor de la Nottingham, Nicolae Dobrin a spus adio cupelor europene.

Marin Radu

Echipa pitesteana a intrat intr-un proces de intinerire, astfel ca, in sezonul urmator, impotriva lui Aberdeen, pe teren au aparut „pustii” Ariciu (portar), Tulpan, Ignat, Eduard, Kallo sau Baluta. Vedeta incontestabila era, insa, Marin Radu, asta desi din primul „11” mai faceau parte si experimentatii Barbulescu, Moiceanu, Carstea sau Zamfir.

Golul care i-a luat ochii lui Ferguson

Returul de la Pitesti a pornit de la scorul de 3-0 in favoarea scotienilor, goluri marcate in prima mansa de Strachan, Peter si Hewitt. Pana la pauza, Barbulescu si Radu II au redus din diferenta, reusita si mai ales evolutia ultimului incantandu-l pe antrenorul Alex Ferguson. Dupa meci (s-a terminat 2-2), scotianul a incercat sa-l achizitioneze pe atacantul pitestean, insa, asa cum se obisnuia in acea vreme, autoritatile romane n-au fost de acord cu transferul.

Castigator al CCE in ’86

Marin Radu este a fost unul dintre cei mai mari atacanti pe care i-a avut fotbalul romanesc (191 de reusite in 384 de meciuri). Golgeter in doua editii ale Ligii 1 (’79 si ’81), Radu II are in palmares trei titluri de campion (1979 cu FC Arges, 1985 si 1986 cu Steaua) si o Cupa a Romaniei (’85). Cel mai important trofeu ramane, insa, Cupa Campionilor Europeni, cucerita in 1986 cu Steaua Bucuresti.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.861 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger