AcasăSPORTFederer vrea un tenis mai relaxat

Federer vrea un tenis mai relaxat

Pauzele mai lungi ii pot ajuta pe tenismeni sa castige.

Roger Federer, nr. 2 mondial, este in sprijinul unui program mai lejer in competitii pentru ca pauzele mai lungi ii pot ajuta pe tenismeni sa castige.

Pauzele mai lungi ii pot ajuta pe tenismeni sa castige

Supercampionul elvetian a lipsit o perioada lunga in 2016 din cauza unei accidentari la genunchi, dupa care   la revenirea sa in 2017 a participat doar la 12 turnee – un plan care  a dat rezultate: Roger a castigat luna trecuta Australian Open si a ajuns victorios in 20 de trofee de Grand Slam. ”Poti juca oricand mai mult daca vrei asta. Poti oricand juca mai putin daca vrei. Sper doar ca lumea sa inteleaga ca ce fac eu la 36 ani pot sa inceapa sa faca la 25. Am jucat tot calendarul din 1998 sau 1999 pana in 2016. Pana cand m-am accidentat. Filosofia mea este sa joc cand sunt pregatit. Ceea ce am facut in sezonul trecut si ceea ce a facut si Rafael Nadal este un program mai usor, care iti permite sa lucrezi mai mult si sa te antrenezi putin mai mult. Asa poti deveni un jucator diferit sau mai bun.(…)Am facut o pauza de 6 luni si am lucrat la jocul meu de serviciu-voleu. M-am simtit un jucator diferit 6 luni mai tarziu, dar toata lumea este speriata sa faca asa ceva. Sper sa indepartez aceasta teama, uneori e OK sa iei o pauza”, a declarat Federer. La randul sau, Nadal a avut in 2016 o serie de accidentari, dar un an mai tarziu a castigat doua turnee de Gran Slam.

author avatar
Bogdan Borcea
85 afisari

2 COMENTARII

  1. Propun. Cei 300 de mari jucatori ai lumii sa se imparta pe jumate m/f in primi 150 si ultimi 150, 2 grupe ce sa joace maxim 12 turnee pe an aferent fiecei luni si nu mai mult de 6 granduri pe an putand opta pe luna in curs sa joace si grandu si turneul inscris. Punctajul se incheie in decembrie iar jucatorii sa aibe minim 10 jocuri pe an pt punctaj si maxim 12 jocuri.neputand sa-tialegi acelasi grand decat 1 data la 2 ani ca la mondiale. CINE E PENTRU?

  2. Vor fi 4 granduri mari si 2 mici cei 10 calificati vor trece in prima grupa valorica iar cei 10 din prima grupa nu vor juca turneele mari decat din sferturi ca se considera efortul de a fi in primele 10 locuri. Arenele ventilate si indice real umezeala. Atunci o sa avem 😮 lipsa a crampelor si accidentarilor, o pofta marita de joc o viteza mai mare un spectacol dar si o echitate sportiva si de clasament.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger