AcasăSPORTFederer, pazit de 10 bodyguarzi!

Federer, pazit de 10 bodyguarzi!

Ajuns la 30 de ani, Federer spera sa revina in fruntea clasamentului ATP

Fostul lider mondial a patit-o pe pielea lui la finala din 2009, cand celebrul personaj Jimmy Jump  a patruns pe teren si a incercat sa-i puna jucatorului o bereta rosie pe cap.

Elvetianul a solicitat masuri de siguranta sporite la Roland Garros

Inaugurat in 1928, complexul sportiv care gazduieste turneul de la Roland Garros a creat numeroase probleme jucatorilor in ultimii ani. Mai multi tenismani de top, in frunte cu elvetianul Roger Federer, s-au plans ca suprafata bazei este prea mica pentru cei peste 500.000 de vizitatori prezenti la fiecare editie, iar masurile de securitate nu sunt dintre cele mai grozave. Federer a precizat ca organizatorii de la Roland Garros trebuie sa ia anumite decizii pentru a-i face pe jucatori sa se simta in siguranta. Elvetianul este insotit aproape in permanenta la editia din acest an de 10 bodyguarzi, inclusiv o femeie specializata in arte martiale. Fostul lider ATP a patit-o pe pielea lui la finala din 2009, cand celebrul personaj Jimmy Jump a patruns pe teren si a incercat sa-i puna acestuia o bereta rosie pe cap. Incidentul i-a purtat atunci noroc lui Federer, care s-a impus, cu 6-1, 7-6, 6-4, in meciul cu Robin Soderling din ultimul act al turneului. Nemultumit ca la Roland Garros nu se poate antrena in intimitate, elvetianul a preferat sa se pregateasca anul acesta la clubul privat “Jean Bouin”, baza sportiva agreat si de rugbystii de la Stade Francais.

Ajuns la 30 de ani, Federer spera sa revina in fruntea clasamentului ATP

Deocamdata, organizatorii turneului de Mare Slem de la Paris iau in calcul o reorganizare a complexului care se va finaliza abia in 2016. Roland Garros cuprinde 20 de terenuri de tenis (dintre care trei de capacitate mare), un parc, un restaurant, un bar, un complex de locuinte, o zona rezervata presei si VIP-urilor, un centru de antrenamente si un muzeu.

author avatar
Cristi Ionita
403 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger