AcasăSPORTFederer cere mai multe controale antidoping in tenis

Federer cere mai multe controale antidoping in tenis

Roger Federer, un sportiv dincolo de orice banuiala

Elvetianul Roger Federer, locul 3 ATP, este de parere ca nu exista o problema majora privind dopajul in tenis, dar si-ar dori ca protocolul antidoping sa fie luat mai in serios la anumite turnee.

Roger Federer, un sportiv dincolo de orice banuiala

Castigator a 17 turnee de Mare Slem, Federer (34 de ani) a vorbit deschis despre aceasta problema cu ocazia unei conferinte tinute la Miami. Legendarul tenismen crede ca ar trebui sa existe o mai mare frecventa a testarilor antidoping, oferind drept exemplu tara natala, Elvetia, in care este testat impotriva substantelor interzise mai des decat oriunde in lume: „Participt la turneul de la Dubai de fix 10 ani si in aceasta perioada am fost testat antidoping o singura data! Nu mi se pare in regula. Sunt testat mai des in Elvetia. In anumite tari, nu cred ca pericolul dopajului este luat in serios”.
Referitor la cazul Mariei
Sarapova, Federer a precizat ca a fost socat sa afle rusoaica s-a dopat: „A fost o stire dezamagitoare pentru mine. Am fost surprins de anuntul Mariei. Credeam ca va anunta ca se va retrage sau altceva. Intamplarile recente arata ca si tenismenii faimosi pot fi prinsi daca gresesc, gratie unui sistem care functioneaza. Eu stiu mereu ce medicamente iau. Trebuie sa fii sigur ce intra in corpul tau, de aceea eu verific de patru ori ce mi se administreaza. Nu vreau sa-mi asum niciun risc”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger