AcasăSPORTFederatia Romana de Box, dezafiliata de AIBA

Federatia Romana de Box, dezafiliata de AIBA

(foto: frbox.ro)

Federatia Romana de Box a fost dezafiliata de Asociatia Internationala de Box forul international, decizia survenind deoarece romanii nu au un presedinte.

(foto: frbox.ro)

Comitetul Executiv al Asociatiei Internationale de Box (AIBA) a decis ca, de la 1 octombrie, Federatia Romana de Box (FR Box) sa fie dezafiliata, fapt ce presupune ca boxeurii romani nu mai au dreptul de a-si mai reprezenta tara in competiile internationale.

Decizia a fost luata de Comitetul Executiv al forului international ca urmare a faptului ca pana la 1 octombrie, data la care expira ultimatumul adresat FR Box, romanii nu si-au ales un presedinte.

„Federatia Romana de Box nu s-a supus acestui ordin, in ciuda timpului alocat pentru desfasurarea alegerilor si astfel a fost exclusa provizoriu din AIBA”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al AIBA.

Conform gsp.ro, hotararea oficialilor internationali a survenit in ciuda faptului ca presedinta Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Carmen Tocala, a anuntat in urma cu citeva zile ca AIBA a acortdat o prelungire a termenului pentru alegerea unui presedinte.

„Pentru a nu asista la distrugerea boxului romanesc, am cerut AIBA clementa pina la la Campionatele Mondiale de tineret, din Armenia, care vor debuta pe 25 noiembrie. Federatia romana se va putea incadra in cele 45 de zile prevazute in statut pentru convocarea de alegeri”, a declarat Carmen Tocala.

FR Box a mai fost dezafiliata si in trecut de AIBA, in data de 6 septembrie 2011, atunci boxeurii romani pierzandu-si dreptul de a reprezenta Romania in urma unui conflict intre AIBA si Rudel Obreja, presedintele de atunci al FR Box.

author avatar
Ionut Zgimbau
637 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger