AcasăSPORTFederatia a schimbat criteriile de acordare a licentei pentru sezonul viitor: Datoriile...

Federatia a schimbat criteriile de acordare a licentei pentru sezonul viitor: Datoriile si insolventa tin cluburile in Liga 1

Viorel nu mai este atat de Duru cu cluburile

Federatia Romana de Fotbal nu va mai tine cont de datoriile pe care le au cluburile la bugetul de stat in criteriile de acordare a licentei, incepand cu sezonul urmator al Ligii 1.

Viorel nu mai este atat de Duru cu cluburile

„In fiecare an, data limita stabilita de UEFA pentru a transmite modificarile aparute in cerintele de licentiere este 31 octombrie. Pentru a ne incadra, s-a dezbatut regulamentul de licentiere pentru sezonul 2014-2015. Modificarile de interes se refera la cerintele pentru obtinerea licentei pentru Liga 1. Pentru cupele europene nu exista modificari, UEFA are aceasta responsabilitate. Ca urmare a dezbaterilor din aceasta vara, am propus, pentru a usura sarcina solicitantilor de licenta sa coboram cerinta minima pentru obtinerea acesteia. Astfel incat pentru obtinerea licentei in sezonul urmator nu vom mai evalua datoriile catre stat, plata impozitelor si a taxelor, asa cum e prevazut pentru obtinerea licentei pentru participarea in cupele europene. Au fost multi conducatori care spuneau de ce intereseaza federatia ce datorii au cluburile catre stat. Atunci am zis OK”, a declarat Viorel Duru, presedinteleComisiei de Licentiere din FRF .

O alta modificare prevazuta se refera la faptul ca gruparile aflate insolventa vor primi licenta daca au planul de reorganizare aprobat de judecatorul sindic pana la 31 martie. De asemenea, noul manual de licentiere a fost modificat astfel incat un club solicitant poate obtine licenta chiar daca nu este membru afiliat de cel putin trei ani consecutiv. „Sunt doua echipe din Craiova si, daca promoveaza, au acum dreptul amandoua sa promoveze, nicio problema”, a explicat si Mircea Sandu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger