AcasăSPORTFed Cup: Canada - Romania 1-1 dupa prima zi. "Piti" Dulgheru a...

Fed Cup: Canada – Romania 1-1 dupa prima zi. „Piti” Dulgheru a executat-o pe Bouchard!

Echipa de Fed Cup a Romaniei este la doi pasi de calificarea in Grupa Mondiala, formatia noastra aflandu-se la egalitate, 1-1, cu echipa Canadei, dupa primele doua meciuri de simplu.

Alexandra "Piti" Dulgheru este marea speranta a echipei noastre

Primele doua confruntari ale disputei dintre Canada si Romania au fost cat se poate de surprinzator. Francoise Abanda, a doua racheta a Canadei la simplu, a trecut de Irina Begu, liderul echipei Romaniei, in timp ce Alexandra Dulgheru, a doua racheta a noastra, a ridiculizat-o pe Eugenie Bouchard, locul 7 mondial si marea vedeta a echipei Canadei.

Mult prea sigura pe ea inaintea confruntarii, Irina Begu a clacat in fata pustoaicei Francois Abanda (18 ani). Irina a castigat primul set, 6-4, dar o contractura la gamba a impiedicat-o sa mai loveasca mingea cum se convine, astfel ca jucatoarea din Canada a profitat si a revenit in joc. Abanda si-a adjudecat urmatoarele doua seturi, 7-5, 6-4, si a adus, implicit, primul punct Canadei, desi Irina a avut 2-0 in decisiv.

Alexandra „Piti” Dulgheru a readus echipa Romaniei in meci, chiar daca in fata ei s-a aflat Eugenie Bouchard, locul 7 mondial, jucatoare care avea, practic, si avantajul terenului propriu.

Alexandra a pus in scena poate cel mai bun tenis al ei si s-a impus, cu un dublu 6-4, restabilind egalitatea.

Canada si Romania sunt la egalitate, 1-1, dupa prima zi. Duminica ar trebui sa se joace meciurile Eugenie Bouchard – Irina Begu, Francois Abanda – Alexandra Dulgheru si confruntarea de dublu Gabriela Dabrowski/ Sharon Fichman – Andreea Mitu/ Raluca Olaru.

Ramane de vazut in ce masura accidentarea Irinei Begu va da peste cap planurile echipei noastre. Cert este ca echipa care castiga doua dintre cele trei meciuri programate a avea loc duminica si isi asigura prezenta in Grupa Mondiala.

author avatar
Cristi Ionita
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger