AcasăSPORTFC Porto a castigat trofeul Europa League

FC Porto a castigat trofeul Europa League

fc-porto-trofeu-cristi-sapunaru-cupa-castiga-europa-league-foto-prosport.ro

Cu Cristi Sapunaru titular, FC Porto a castigat trofeul Europa League la fotbal, dupa ce a invins pe Sporting Braga, cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, in finala competitiei, pe stadionul ”Aviva” din Dublin. Unicul gol al partidei a fost reusit de atacantul columbian Radamel Falcao (44), cu capul, din centrarea compatriotului sau Guarin.

fc-porto-trofeu-castiga-europa-league-radamel-falcao-foto-prosport.roPrima ocazie a meciului a fost ratata de Hulk (min. 7), care a trimis un sut razant cu vinclul. Prima repriza a fost una destul de modesta, jocul desfasurandu-se in principal intre cele doua careuri, cele doua formatii lusitane riscand destul de putin. Porto a deschis scorul pe finalul primei reprize, dar Braga a fost aproape de egalare imediat dupa pauza, cand Mossoro a ramas singur cu portarul Helton, dar acesta a respins (min. 46). Sapunaru, care a primit un cartonas galben in (min. 49), a fost iertat de un al doilea avertisment (si implicit de eliminare) in minutul 72, dupa un fault asupra lui Sílvio. Braga a fost echipa mai ofensiva, dar fara realizari deosebite, cea mai clara situatie fiind irosita tot de Porto, prin Belluschi (86).

fc-porto-trofeu-cristi-sapunaru-cupa-castiga-europa-league-foto-prosport.ro„De la inceputul anului muncim pentru a castiga toate trofeele posibile. Mi-as fi dorit ca seara trecuta sa nu se termine, sa dureze o eternitate. In viata unui fotbalist, astfel de momente speciale sint cele mai importante, trebuie sa te bucuri de fiecare clipa pentru ca iti indeplinesti un vis din copilarie (…) Visul nostru nu se incheie aici pentru ca in fiecare an trebuie sa muncesti mai mult. Ma concentrez asupra jocului meu aici, la Porto, nu vreau sa plec!”, a spus Falcao dupa joc. El a glumit pe seama lui Sapunaru, care trecea prin spatele sau, alaturi de Fernando, avind Cupa in miini: „Vezi sa nu scapi si tu Cupa!”.

Finala editiei 2012 a Europa League va avea loc pe noul Stadion National din Bucuresti.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
884 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger