AcasăSPORTFanii l-au cerut pe Bölöni, conducerea l-a angajat pe Rednic

Fanii l-au cerut pe Bölöni, conducerea l-a angajat pe Rednic

Rednic a condus Petrolul in 13 etape

Vineri seara, la Liege, fanii lui Standard i-au strigat numele lui Ladislau Bölöni in timpul meciului cu Cercle Bruges. In locul antrenorului care le-a adus ultimul titlu in Belgia, suporterii l-au primit pe Mircea Rednic.

Rednic a condus Petrolul in 13 etape

Dupa 12 ani de cand a jucat ultimul meci pentru Standard, Rednic revine pe „Stade Maurice Dufrasne”, indeplinindu-si, astfel, „visul de-o viata”.

Boloni a adus ultimul titlul pentru Standard

Momentul nu este propice performantei, la Standard Liege discutandu-se in aceste zile mai degraba despre iesirea din zona retrogradarii decat despre atacarea locurilor fruntase in Jupiler Pro League. Dovada a tensiunii din jurul echipei sta mesajul lansat de galerie la ultimul meci de campionat, cu Cercle Bruges, disputat vineri seara: fanii i-au scandat minute in sir numele tehnicianului Ladislau Bölöni, cel care le-a adus titlul, in urma cu trei sezoane. In locul lui Bölöni, conducerea clubului l-a numit „principal” pe Mircea Rednic, mutare privita, totusi, cu incredere de sustinatorii „ros-albilor”, bucurosi ca au scapat de olandezul Ron Jans.

Sotia si fetele locuiesc in Liege

In 1996, dupa cinci ani petrecuti pe vechiul „Stade de Sclessin”, Mircea Rednic parasea Standard pentru a juca la St.Trond. Sotia i-a ramas, insa, la Liege, acolo unde isi avea resedinta si unde fetele erau, deja, inscrise in invatamantul local. Familia nu l-a urmat nici in Romania, in ’97, cand Rednic a venit la Rapid, la chemarea lui „Il Luce”.

Il va antrena pe Van Damme

Echipa fara vedete, dar cu un lot destul de echilibrat, Standard Liege propune cateva nume interesante de jucatori. De departe, starul din vestiar este Jelle van Damme, international belgian cu zeci de meciuri disputate la Ajax, Werder Bremen sau Anderlecht. In 12 etape, gruparea din Liege a strans doar 16 puncte, zbatandu-se la mijlocul clasamentului.

Contra preia Petrolul

Contra - un antrenor studios

Conducerea clubului ploiestean n-a avut nevoie de mult timp pentru a-i gasi inlocuitor lui Mircea Rednic. Alesul sefilor de pe „Ilie Oana” este Cosmin Contra, fostul international roman care conducea formatia spaniola Fuenlabrada. Contra il va avea „secund” la Petrolul pe Laurentiu Rosu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger