AcasăSPORTFABULOS! Simona Halep a castigat turneul de la Moscova

FABULOS! Simona Halep a castigat turneul de la Moscova

Simona Halep este marea speranta a Romaniei pentru Australian Open 2014

Simona Halep intra in Cartea de Istorie a tenisului romanesc, dupa ce a castigat, duminica, turneul de la Moscova, al cincilea trofeu cucerit de constanteanca in 2013.

Cotata cu a cincea sansa la castigarea turneului, Simona a facut senzatie in finala cu australianca Samantha Stosur, pe care a invins-o cu 7-6, 6-2. Disputa a fost controlata in totalitate de jucatoarea noastra, doar lipsa de experienta facand ca Simona sa nu inchida mai repede partida.

Simona a fost mult mai eficienta pe al doilea serviciu, 12 din 17 castigate, si a avut nu mai putin de 18 mingi de break, un adevarat record in domeniu, din care a fructificat doar 4. Este a doua oara la rand cand Simona o bate, in 2013, pe Samantha Stosur, constanteanca reusind sa o repuna pe australianca si la Cincinnati, 6-4, 4-6, 6-2.

Simona Halep a ajuns la cinci titluri castigate in acest an, Nurnberg, Hertogenbosch, Budapesta, New Haven si Moscova, iar de luni, 21 octombrie, va fi pe locul 14 mondial, in conditiile in care Marion Bartoli, inca mai bine clasata decat Simona, nu a fost stearsa din ierarhia mondiala de catre oficialii WTA, desi a anuntat ca se retrage din activitate.

Din 29 octombrie, Simona Halep va participa la Turneul Campioanelor, Divizia a doua, la Sofia, iar in cazul in care castiga si acel turneu are mari sanse sa incheie anul intre cele mai bune 10 jucatoare ale lumii.

author avatar
Cristi Ionita
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger